« назад



Публикувайте своята рецепта от ТУК

Сьомгова пъстърва чистена и печена
Сьомгова пъстърва чистена и печена

Рецепта за печена сьомгова пъстърва

повече »
Бяла риба със зеленчуци на фурна
Бяла риба със зеленчуци на фурна

Бяла риба със зеленчуци на фурна

повече »
Рибен кебап с филе от морска риба
Рибен кебап

Рибен кебап с филе от морска риба

повече »
Студена пица с пушена сьомга
Студена пица с пушена сьомга

Рецепта за студена пица с пушена сьомга

повече »
Хапки с риба тон
Хапки с риба тон

Хапки с риба тон

повече »
Бяла риба в сол
Бяла риба в сол

Бяла риба в сол - Рецепта за приготвяне на 8 порции

повече »
Шаран по селски - рецепта
Шаран по селски - рецепта

Любимата рецепта на Георги Мамалев - Шаран по селски

повече »
Паеля с морски дарове
Паеля с морски дарове

Рецепта за паеля с морски дарове

повече »
Редена зеленчукова салата със скариди
Редена зеленчукова салата със скариди

Редена зеленчукова салата със скариди

повече »
Салата от калмари със зелен чили винегред
Салата от калмари със зелен чили винегред

Необходими продукти:

повече »
Пикантна рибена супа
Пикантна рибена супа

Необходими продукти:

повече »
Салата с авокадо и скариди
Салата с авокадо и скариди

Необходими продукти:
1 авокадо; 1 краставица; 16-20 скариди; 2 с.л. соев сос; 1 с.л. зехтин; 1 с.л. лимонов сок; черен пипер на вкус; 1 домат; 1/2 червена чушка.

повече »
Ципура на фурна
Рибни идейки... - Ципура на фурна

Необходими продукти:
2 едри ципури, 150 г. зехтин, 5 лимона, 3 домата, 3 стари глави лук, 2 стръка розмарин.
За гарнитура:
1 пакет замразено броколи, 1 малко пакетче масло, 1 пилешки бульон, сол, бял пипер, чесън

повече »
Суши
 - Суши рецепта

Необходими продукти:
- за ориза: ориз "Нишики" /на око/, 3 суп.л. оризов оцет, 6 чаени лъж. захар;
- за 2 бр. "Хосо маке" /руло със сьомга/: 100 гр. филе от сьомга, 1/2 краставица, 1 кора "Нори";
- Уасаби и соев сос за гарниране

повече »
Рибени кюфтета
Рибни идейки... - Рибени кюфтета

Необходими продукти:
1 кг филе от риба
1 глава кромид лук
2 филии хляб
1/2 ч.ч. прясно мляко
2-3 яйца
3-4 с.л. галета

повече »
Пастет от риба тон
Рибни идейки... - Пастет от риба тон

Необходими продукти:
2 консерви риба тон
2 супени лъжици сметана
1 лимон - сока
1 супена лъжица бяло вино
1 супена лъжица каперси
1 скилидка чесън
Черен пипер

повече »
Задушена риба с ядки
Рибни идейки... - Задушена риба с  ядки

Продукти за 4 порции:
4 филета от бяла риба пъстърва, 2 връзки нарязан магданоз, 2 връзки нарязан пресен лук, 2 скилидки чесън, нарязани на ситно, 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. настъргана лимонова кора, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1/2 ч.ч. белен шамфъстък, едро нарязан.

повече »
Печена скумрийка във фолио
Рибни идейки... - Печена скумрийка във фолио

Печена скумрийка във фолио
Продукти:
2 скумрии, 1 лимон, малка връзка магданоз, сол, черен пипер, масло или зехтин

повече »
Оризова салата със скариди
Оризова салата със скариди

Оризова салата със скариди
Продукти:

250г ориз, 4 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок, 150г стерилизиран грах, половин червена чушка, 60 г. стерилизирани скариди, 2 стръка магданоз, млян черен пипер на вкус.

повече »
Риба на тиган
Риба на тиган

Риба на тиган с картофена салата и винен сос
Необходими продукти за 2 порции:
1 цяла бяла риба /400гр/;
1 ч.ч. брашно;
1-2 ч.ч. олио за пържене;
сол и черен пипер на вкус;

повече »
Рецепта за Никулден
Рецепта за Никулден

Пълнен шаран в тесто
Продукти:

Един шаран /2, 5-3, 00кг./, 6 средно големи глави лук, една чаша начукани на едро орехи, магданоз, сол на вкус, една кафена лъжичка черен пипер, щипка канела. За кората: 3/4 кг.брашно, сол, 1 и 1/2-2 чаши олио /зависи от големината на шарана/.

повече »
Пълнен шаран в тесто
Рибни идейки... - Пълнен шаран в тесто

Необходими продукти:
1 шаран /1, 2 - 1, 5 кг./;
1 яйце;
краве масло за намазване;
брашно за поръсване.

повече »
Панирани миди
Рибни идейки... - Панирани миди

Продукти:
1 кг. почистени миди "Дяволски нокът", 2 яйца, 1 ч.ч. царевично брашно, 2 с.л. настъргано сирене пармезан, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. лук на прах, 1 ч.л. зелен пипер, 300 мл. олио за пържене.

повече »
Сьомга със сини сливи
Сьомга със сини сливи

Продукти:
За соса:
200 гр. почистени сини сливи, 200 мл. вода, 1 с.л. кафява захар, 4 с.л. вермут, 1 с.л. тъмен соев сос, 1 с.л. винен оцет, сол на вкус, шарен пипер на вкус, пресен кориандър за гарниране.

повече »
Салата с риба тон и маргаритки
Салата с риба тон и маргаритки

Продукти:
200 гр. филе от риба тон или друго рибно филе, 1 с.л. зехтин за месото, 4 листа зелена салата, 400 гр. зелен грах, пресен или замразен, 200 гр. чери доматчета, 1 краставица, 1 с.л. венчелистчета от маргаритки, 1-2 с.л. лимонов сок, 3 с.л. зехтин за заливката, 1 ч.л. горчица, сол на вкус, шарен пипер на вкус, черен пипер на вкус.

повече »
Риба с пикантен сос
Рибни идейки... - Риба с пикантен сос

Продукти:
4 х 120 гр. филе от треска, мерлуза или скумрия, 2 с.л. царевично брашно, 1 ч.л. сушен стрит лук, 6 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязан на ситно, 1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семето, 1-2 с.л. кафява захар, сок от 2 лайма или 1 лимон, 1 ч.л. настъргана кора от лайм или лимон, сол на вкус.

повече »
Запеканка от бяла риба с картофи
Запеканка от бяла риба с картофи

Продукти:
1 голяма или 2 средни бели риби, 650 гр. картофи, 1 малка консерва грах, 1 малка кофичка сметана
100 гр. настърган кашкавал, копър, черен пипер, сол, чубрица, лимон, зехтин

повече »
Рибна консерва
Рибни идейки... - Рибна консерва

Продукти:
3 супени лъжици олио; 1 чаена лъжичка оцет; 1 супена лъжица доматено пюре; 1 кафена лъжичка сол; няколко зрънца черен пипер; дафинов лист; полуготов фасул; кисели краставички; полуготов грах; чушка печена.

повече »
Предястие от мариновани рибки
Предястие от мариновани рибки

Предястие от мариновани яйца с майонеза и мариновани рибки.
Това е едно много вкусно предястие, което върви с добре изстудена домашна ракия или водка. Става много вкусно, но отнема време и затова трябва да имаме търпение. Но когато крайният резултат е налице, ще видим, че не сме си загубили времето напразно.

повече »
Салата от риба с маруля
Салата от риба с маруля

Добре измита и изчистена от вътрешностите риба се вари във вода, заедно със зеленчуци, 1 супена лъжица оцет и сол. Оставя се да изстине, почиства се от костите и се нарязва на дребно.

повече »
Джинджифилова риба
Джинджифилова риба

Продукти:
1 цяла риба /кефал, костур или пъстърва/ около 700 г., изчистена, 1/2 ч.л. сол, 1 /15мл./ с.л. сусамово олио, 2-3 стръка зелен лук, разрязани на две по дължина, 2 с.л. /30 мл./ светъл соев сос, 2 с.л. /30 мл./ китайско оризово вино /или сухо шери/, 1 с.л. /15 мл./ настърган пресен джинджифил, 2 с.л. /30 мл./ олио, ситно нарязан зелен лук за гарниране.

повече »
Риба на пара с моркови
Риба на пара с моркови

Продукти:
За рибата: 2 филета от хек, треска или бяла риба, 1 корен от магданоз, 1 глава лук, 1/2 лимон, 1 ч.л. сол.
За морковеното масло: 1 голям морков, обелен и нарязан на кръгчета, 60 г.меко масло.
За гарнитурата: 2 варени картофа, 1 стрък пресен лук, сол на вкус, зехтин на вкус, лимонов сок на вкус.

повече »
Пълнен шаран
Пълнен шаран

Продукти:
Шаран около 2 кг., 1, 5 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. едро счукани орехи, няколко глави лук, около 250 гр. гъби, черен пипер, 1 лимон, сол, олио, магданоз.

повече »
Шаран на черно
Рибни идейки... - Шаран на черно

Продукти:
2 с.л. масло, корени за супа /1 морков, малка глава целина, 1 корен от магданоз/- настъргани, 1 ситно нарязана глава лук, 2 с.л. захар, смес от следните подправки /3 карамфилчета, щипка мащерка, 10 зърна черен пипер, 6 зърна бахар, 1 дафинов лист/, 2 резенчета лимон /с кората/,

повече »
Никулденска пита
Никулденска пита

Продукти:
1 кг. брашно, 3 яйца, 250 г. кисело мляко, 70 г. захар, 1 лъжичка сода бикарбонат, 1 лъж. сол, 2 лъж.олио или масло, хладка вода за замесване, 1 жълтък за намазване.

повече »
Рибник
Рибник

Продукти:
1 кг. шаран, 300 г. лук, 200 г. орехови ядки, 80 мл. растително масло, магданоз, девесил, сол на вкус.

повече »
Варена пъстърва с кисели краставички
Варена пъстърва с кисели краставички

Необходими продукти:
750 гр. пъстърва, 1 л. вода, 1 ч.ч. червено вино, 2 моркова, 1/2 глава целина, 1 глава лук, 1 буркан кисели краставички, магданоз, 50 г.масло, сол на вкус.

повече »
Шаран в тесто
Шаран в тесто

Продукти:
Един шаран /2, 5-3, 00кг./, 6 средно големи глави лук, една чаша начукани на едро орехи, магданоз, сол на вкус, една кафена лъжичка черен пипер, щипка канела. За кората: 3/4 кг.брашно, сол, 1 и 1/2-2 чаши олио /зависи от големината на шарана/.

повече »
Филе от риба
Филе от риба

Продукти:
800 гр. филе от бяла риба; 1 глава лук; 1 глава чесън; 4 домата /консерва/; 1 тиквичка; 2 моркова; чубрица, дафинов лист, сол на вкус, черен пипер на зърна; 2 ч.ч. бяло вино; 100 гр. масло; 4-5 суп.л. олио; 200 гр. гъби /консерва/;

повече »
Риба с къри и бяло вино
Риба с къри и бяло вино

Продукти:
4-6 филета бяла риба; 3-4 средни картофа; 4 моркова;
За марината:
2 скилидки чесън; девесил; черен пипер; 1 ч.л. къри; 1 ч.ч. бяло вино; магданоз; сол на вкус;

повече »
Кефал по гръцки
Кефал по гръцки

Продукти:
Морска риба по избор /мерлуза, треска, лефер/, 2 глави кромид лук, 4-5 скилидки чесън, 3 домата /може и от консерва/, копър, 1 ч.л. червен пипер, сол и черен пипер на вкус, стръкче розмарин, сок от 1 лимон, 4 с.л. зехтин или масло, 200 мл. сухо бяло вино, 2 с.л. галета, 100 гр. кашкавал.

повече »
Пълнен толстолоб в тесто
Пълнен толстолоб в тесто

Необходими продукти:
Толстолоб, гъби /пресни или от консерва/, червени домати, кисели краставички, 2 яйца, олио, бяло брашно, орехови ядки, кромид лук, магданоз, черен пипер, сол

повече »
Млечна салата с пушена риба
Млечна салата с пушена риба

Продукти:
300 гр.филе от пушена риба, 100 гр. замразени скариди /по желание/, 2 сварени картофа
200 гр. кисели краставички, 10 сладки черни маслини, 2 с.л. майонеза, 2 с.л. заквасена сметана, 2 с.л. кисело мляко, 1 сварено яйце, 1 ч.л. зехтин, 1 с.л. нарязан на ситно копър, сол и черен пипер на вкус

повече »
Шишчета от хек
Шишчета от хек

Филета от хек се измиват добре и се оставят да се изцедят. След това се нарязват на кубчета, които се овалват в смес от 4 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, сол и 2 с.л. наситнен магданоз /може и намачкан/ и 2 с.л. счукан чесън.

повече »
Рибен кебап
Рибен кебап

Един килограм дребна риба се посолява и поръсва с черен пипер, след което се оставя да отлежи 30 минути.
Нарязват се на ситно 4  връзки зелен лук /или 2 глави кромид/ и се пържат с 400 грама червени нарязани на ситно чушки. Добавят се два нарязани домата.

повече »

Избрани сайтове Рибни

Най-актуални страници Рибни

  • Автобусна екскурзия до Германия ГЕРМАНИЯ - автобусна екскурзия

  • Град Подгорица Черна гора Подгорица Черна гора

  • Град Брашов-Румъния Брашов

  • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти