Връщаме стрелките с един час назад

София. Връщаме стрелките на часовника с един час назад,

съобщиха заАгенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това ще стане точно в 4.00 часа. С връщането на часовника назад се връщаме към зимното астрономическо време.
Агенция Фокус

Връщането на времето с един час назад може да повлияе на емоционалното състояние, смята психолог
София. Връщането на времето с един час назад може да повлияе на емоционалното състояние. Това каза пред Агенция „Фокус” психологът Теодора Гергинова. Хората може да изпитат преумора, трудно заспиване и трудно събуждане. Малките деца по-трудно се адаптират към смяната на времето. Тя се отразява повече и на хората, които са с по-изострено емоционално състояние – хора с депресия и други. Засегнати са и хората, които работят, тъй като се променя техния ритъм на работа, ритъм на будуване и ритъм на сън. Респективно, хората, които не са работещи и не водят толкова активен живот, са по-малко повлияни от смяната на времето. Смяната на времето ще изостри и психическите проблеми на хората, които имат такива. 
Различно време трябва на всеки човек, за да се адаптира към новото време. 
Людмила СПАСОВА
Агенция Фокус

Смяната на времето не може да повлияе на физическото състояние на хората, каза Любомир Киров
София. Връщането на времето с един час назад не може да повлияе на физическото състояние на хората. Това каза пред Агенция „Фокус”председателят на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОЛБ). Киров даде за пример влиянието на часовите разлики. „Когато са големи, изискват ден или два адаптация, а когато говорим за един час, няма какво да се случи, освен че хората ще поспят един час повече”, посочи Киров. 
Смяната на времето не може да повлияе и на хората с влошено здраве. „Друг е въпросът, че трябва да минат няколко дни, за да може човек да привикне към новото време, в което трябва да става или да си ляга. Не може обаче да има никакво сериозно влияние върху организма”, обясни Киров.
Людмила СПАСОВА
Агенция Фокус
Избрани сайтове времето

Нови интернет страници времето

  • Ekskurzii .Biz - Почивка и Екскурзии Унгария

  • Най-актуални страници времето

  • Какво да сготвя за обяд? повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от София и Пловдив) - 3 нощувки повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 3 нощувки повече » ...