На прицел са дивите свине/11.10.2008/

С пълна пара започна ловът на диви свине.

Той се смята за номер едно от нашенските ловци. Стрелбата по пернати, която е разрешена още от средата на август, от мнозина се приема само като тренировка за истинските ловни емоции в дните на есента и зимата. Хиляди любители на силните страсти чакат с нетърпение началото на октомври, когато по традиция у нас се открива ловът на едър дивеч.
С летящ старттръгнаха ловците от пирдопското село Чавдар, които още първия ден се справиха с цели седем диви свине, отстреляни в околностите на Средногорската хижа Сакарджа. За майстор на деня беше обявен Георги Кавръков, който се отчете с две точни попадения. По-късно, както подобава на откриването, слуката беше обилно полята вловната хижа с пожелания за още такива успешни излети.
Стартът е даден, първите изстрели за новия сезон донесоха и първите успехи. Диви свине има, това е всеобщо мнение. Успехът обаче не е гарантиран. Някои се радват на силен старт, други ближат рани заради нелепо изтървани животни и чакат с нетърпение следващият уикенд. Нали затова ловците тръгват към гората с неизменното "наслука"!
Даниел Добрев
в. Уикенд
Избрани сайтове свине