Вдигна се ШУМ за Природата

Около 2000 души в София и 150 във Варна се включиха

в голямото протестно шествие срещу ограбването на Българската природа. То се понесе по улиците, вдигайки невъобразим шум от барабани, свирки, тарамбуки, песни и ритми, пълни с настроение. Събудени от гюрултията, към него се присъединиха граждани, улични кучета и полицаи... Самба и Мамба бендът бе най-мощният шумокатализатор, наред с недоволството и будната гражданска съвест, че "по дяволите" от нас трябва да зависи нещо!!!! Професионално ръководен и дирижиран от ентусизаирани природозащитници Самба бендът напълни централните софийски улици с думкане и лумкане и създаде една страхотна атмосфера. В София шествието се спря, игра хоро и скандира "Искаме Природа, не искаме бетон" пред НДК, Президентсвото, Александър Невски, Парламента и Орлов мост.
Тук може да видите посланието, което събра хората за шествието:
Бетонно крайбрежие и бетонни върхове, найлонова трева и отровена храна? Офшорни компании, покровителствани от правителството, грабят природните богатства и бъдещето на България.
Народът ще плати от джоба си масрафа за нови проекти за ски курорти в България с милиони легла и милиарди метри писти?
Искаме заедно: да изкараме обществото от дрямка, от апатия и отчаяние; да сътворим истински солидарно общество; спиране на всички незаконни строежи в защитени територии; правителство, което да зачита обществения интерес, да спазва законите и да пази природата.
Това е волята на гражданското общество! Това е призивът, който отправят от За да остане природа в България.
Нека заедно събудим гражданското съзнание като вдигнем шум от всички красиви кътчета в България!Надяваме се шествието наистина да е вдигнало подобаващ шум, и да е поставило унижощаването на природното наследство на страната ни във фокуса на общественото внивание, защото това е един проблем, далеч по-значим от цените на парното и поредния изгонен от Сървайвър.
Вярваме, че това, което се случва днес, ще има огромни негативни последици за страната ни в бъдещето.
Вярваме, че само будната гражданска съвест и категорично заявената и отстоявана гражданска позиция може да се пребори с беззаконието и с алчността на инвеститори и политици.

Избрани сайтове което

Най-актуални страници което

  • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

  • Курсове по Adobe InDesign - страниране и предпечат Adobe InDesign

  • Курсове по Adobe Illustrator - векторна графика и реклама Adobe Illustrator