За да остане природа !

Шествие «Събуди се! Вдигни шум за природата» ще се проведе в София и Варна на 7 октомври

София, 3 октомври 2008 – Коалицията от 30 неправителствени организации «За да остане природа в България» и «Граждани за Рила» организират национално шествие «Събуди се! Вдигни шум за природата». То ще започне на 7 октомври 2008 г., вторник, от 19 часа, от пилоните на НДК.
Шествието ще премине по централните софийски улици. Целта му е да се обърне внимание върху продължаващото унищожение на природата на България.
Предстои пускането на лифта в района на Седемте рилски езера, построен в нарушение на редица български и европейски закони и директиви. Започва урбанизацията на крайбрежието на Природен парк Странджа. Стартира ски проектът “Супер Перелик” в Родопите, който ще бъде 10 пъти по–голям от ски зоната на Банско. Планират се две нови ски зони в Национален парк Пирин, въпреки че по закон това не може да се случи. Продължават “замените” на гори, които впоследствие се изсичат и застрояват...
Освен в София шествие ще се проведе в същия ден и във Варна. То ще започне от входа на Морската градина в 18,30 часа.

За контакти:
- Йорданка Динева, Българска фондация «Биоразнообразие», 089/6798902
- Вера Петканчин, «Граждани за Рила», 0899/385859

Коалицията „За да остане природа в България” е основана от Асоциацията на парковете в България, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Българското дружество за защита на птиците, Българското дружество по фитоценология – 2001, Българската фондация “Биоразнообразие”, Информационния и учебен център по екология, НД “Екогласност”, Сдружение “Агролинк”, Сдружение за дива природа – БАЛКАНИ, Сдружение „За Земята”, Сдружение „Природа назаем”, СНЦ “Зелени Балкани”, Сдружение „Природен Фонд”, ИУЕК към Студентски съвет на СУ „Св. Кл. Охридски”, Софийско гражданско сдружение „Щастливеца”, гражданска група „Да спасим Иракли”, сдружение “Еко Рила” – Самоков и WWF Дунавско–Карпатска програма България. Сега в нея членуват близо 30 организации.


Плакат на шествието


Избрани сайтове Сдружение