Българите и интернет

Иглика Неделчева: Бавно и убедително и българите се свързват към информационното общество

София. Бавно и убедително и българите се свързват към информационното общество. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Иглика Неделчева, директор на Гимназия „Джон Атансов”. Тя посочи, че българинът участва и в информационния пазар и то доста активно, тъй като почти всички семейства у нас притежават компютър, свързан в Интернет. Все повече отношението към информационните технологии „вече се превръща от чисто потребителско в професионално”. За да популяризират празника на патрона си Джон Атанасов например ученици и учители са разработвали презентации проекти по различни европейски и междуучилищни програми.
"Ние сме част от това информационно общество - учениците и учителите правят динамични сайтове, правим виртуален мениджмънт на европейски проекти, вече трета година имаме училищна информационна система за on-line връзка и обучение учител-ученик-родител и т.н.
Училището с гордост носи името на Джон Атанасов. Това име засилва интереса и мотивира учениците към овладяване на модерните ИКТ инструменти и средства", каза директорът.
Филипа ТОДЕВА
Агенция Фокус
Избрани сайтове общество

Най-актуални страници общество

  • Над 8 пъти повече са пострадалите в самолетни инциденти през 2018 Опасно ли е пътуването със самолет?

  • Млади актьори с мега постановка

  • Поддръжка на Facebook страници Поддръжка на Фейсбук страници