Откриха информационната кампания

по програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

София. Премиерът Сергей Станишев, вицепремиерът по усвояването на европейските средства Меглена Плугчиева и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов откриха официално информационната кампания по програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., предаде репортер на Агенция „Фокус” . Кампанията се провежда под надслов „Пътуващи екипи за съвети в земеделието – от врата на врата”. Премиерът припомни, че по програмата за развитие на селските райони българските земеделци могат да се възползват от близо 5 млрд. лева, като директни субсидии от тях се предоставят по-малко от 2 млрд. лева, а останалите са за реализиране на програми. 
Министър-председателят коментира, че земеделците имат твърде много работа и не им остава време да се информират за това как биха могли да се възползват от евросредствата. Ето защо Станишев даде положителна оценка на започналата днес кампания, тъй като тя ще има за цел да научи земеделците как биха могли да кандидатстват по програмата за развитие на селските райони и как се изготвят проекти. Станишев изрази надежда, че тази програма ще промени и качеството, и количеството на българското селско стопанство. Премиерът бе категоричен, че кампанията „Пътуващи екипи за съвети в земеделието – от врата на врата” трябва да продължи системно и през следващата година. 
От своя страна вицепремиерът Меглена Плугчиева коментира: „Това е един изключително важен проект, насочен към хората, които имат най-голяма нужда от помощ, от подкрепа”. Плугчиева добави, че по време на кампанията земеделците ще имат възможност да се възползват от облагите, които страната ни би могла да получи от членството в Европейския съюз. „Това е инвестиция в хората”, коментира още инициативата Плугчиева. 
Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов заяви, че кампанията има амбициозната задача и цел да достигне до всички земеделски производители в страната, което ще помогне за максимално усвояване на средствата по програмата. 
След официалното откриване четири екипа с експерти се отправиха към районите – Благоевград, Пловдив, Плевен и Враца. Кампанията ще продължи в рамките на месец и половина и ще обхване всички областни центрове в страната, където ще се проведат информационни дни и семинари за земеделските производители. 
Цветомира ГЕОРГИЕВА
Агенция "Фокус"
Избрани сайтове програмата

Най-актуални страници програмата

  • Албания - Земята на орлите АЛБАНИЯ - Земята на орлите (автобус)

  • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

  • Германия - Романтичният път (автобус) повече » ...