Barbus nigrofasciatus, Черен барбус

Пъргава мрянка, която мирно обитава средните и долни слоеве на водата. Стадна риба. Издръжлива. Достига до 6 см.
Белези: без мустаци. Гръбната перка на мъжкия е черна. Мъжкият е по-пъстър от женската. Женската е по-силна. Развъждането е възможно.
Подреждане: растителност покрай стените и отделни яки растения, меко дъно, широко свободно пространство за плуване. Сборен аквариум.
Вода: 20-28 градуса С, престояла вода, евентуално доливане на прясна вода.
Храна: тубифекс, водни бълхи, циклопс, ларви на комари, суха храна, зелена салата.
Разпространение: Югоизточна Азия /Цейлон/.


*

Избрани сайтове Гръбната