Barbus binotatus, Барбус бинотатус

Барбус, който достига до 18 см., пъргав и миролюбив.
Белези: 2 чифта мустаци, женската е по-дебела. Развъждане възможно.
Подреждане: растителност покрай стените и отделни яки растения, меко дъно, широко свободно пространство за плуване. Сборен аквариум.
Вода: 20-25 градуса С, престояла вода, евентуално доливане на прясна вода.
Храна: тубифекс, водни бълхи, циклопс, ларви на комари, суха храна, зелена салата.
Разпространение: Югоизточна Азия /Полуостров Индокитай, Ява, Борнео и Суматра, Ниас, Банка, Билитон, Ломбок, Бали до Филипините/.


Избрани сайтове Барбус