В Благоевград приключи съвместният

българо-гръцки проект "Струма от изворите до устието"

Благоевград. Приключи съвместният българо-гръцки проект „Струма от изворите до устието”. Това обяви на пресконференция днес областният управител на Благоевград Владимир Димитров, предаде репортер на радио „Фокус” – Пирин. Проектът е на стойност 350 хил. евро.
Като част от мероприятията по финализирането на проекта между областите Благоевград и Серес, се e провел семинар, на който участие са взели и кметовете на общини, разположени по поречието на река Струма и представители на културни институции в Благоевград.
По време на програмата се е провел и 10-дневен пленер на езерото Киркини, в който участие са взели художници от Съюза на българските художници. Подготвените от тях картини ще останат в Гърция и ще бъдат откупени за 500 евро. В рамките на проекта „Струма от изворите до устието”, до средата на месец октомври предстои организиране на съвместна изложба, на която ще бъдат представени фотографии от Благоевград и Серес, предстои и издаването на албум. Съвместният българо-гръцки проект е включвал и научна конференция, на която са били представени доклади, свързани с културата и общото между хората по поречието на река Струма. Владимир Димитров каза още, че е възникнала идеята област Благоевград да разработи огледално проекта.

Екатерина НИКОЛОВА
Агенция "Фокус"
*

Избрани сайтове Благоевград

Най-актуални страници Благоевград

 • Автобуси до Македония повече » ...

 • Цена за видеозаснемане на сватба, сватби в София, Пловдив, Благоевград и цялата страна Сватба - цени за видеозаснемане на сватби

 • Най-нови обяви

 • ЕЛВИС ПРЕСЛИ -- ЦЯЛАТА СТРАНА фризьори,плетене на пл
  ЕЛВИС - ПРЕСЛИ – ЦЯЛАТА СТРАНА –ПРОМОЦИЯ- -организира професионални индивидуалн

 • ЕЛВИС ПРЕСЛИ-- ”-ЦЯЛАТА СТРАНА- -маникюр,педикюр,нок
  ЕЛВИС ” ПРЕСЛИ--ЦЯЛАТА СТРАНА-Пловдив,София,ВАРНА-,БУРГАС,ДОБРИЧ,ШУМЕН,В.ТЪРНОВО

 • ЕЛВИС ПРЕСЛИ - -ЦЯЛАТА СТРАНА--индив. барман,сервит
  ЕЛВИС ПРЕСЛИ -ЦЯЛАТА СТРАНА- организира барман,сервитьор,готвач,пицар,сладкар,