В Благоевград приключи съвместният

българо-гръцки проект "Струма от изворите до устието"

Благоевград. Приключи съвместният българо-гръцки проект „Струма от изворите до устието”. Това обяви на пресконференция днес областният управител на Благоевград Владимир Димитров, предаде репортер на радио „Фокус” – Пирин. Проектът е на стойност 350 хил. евро.
Като част от мероприятията по финализирането на проекта между областите Благоевград и Серес, се e провел семинар, на който участие са взели и кметовете на общини, разположени по поречието на река Струма и представители на културни институции в Благоевград.
По време на програмата се е провел и 10-дневен пленер на езерото Киркини, в който участие са взели художници от Съюза на българските художници. Подготвените от тях картини ще останат в Гърция и ще бъдат откупени за 500 евро. В рамките на проекта „Струма от изворите до устието”, до средата на месец октомври предстои организиране на съвместна изложба, на която ще бъдат представени фотографии от Благоевград и Серес, предстои и издаването на албум. Съвместният българо-гръцки проект е включвал и научна конференция, на която са били представени доклади, свързани с културата и общото между хората по поречието на река Струма. Владимир Димитров каза още, че е възникнала идеята област Благоевград да разработи огледално проекта.

Екатерина НИКОЛОВА
Агенция "Фокус"
Избрани сайтове Благоевград

Нови интернет страници Благоевград

  • Максофт- рекламни материали и сувенири За контакт

  • Най-актуални страници Благоевград

  • Врачанин обра медалите от турнир по спортни танци

  • Автобуси до Македония повече » ...

  • Автобуси до Истанбул Автобуси до Турция