Гекон

Гекон

Гущерът, катерещ се по стени.

Съществуват много различни видове гекони- най-големите достигат до 35 сантиметра, най- малките са около 3 сантиметра. Те живеят в топлите страни из целия свят и се крият по дърветата и сред скалите.

Геконите са безопасни за хората и някои от тях свикват да живеят вкъщи. Най- добре се чувстват на места, където има процепи, в които могат да се крият, и светлина, която привлича основната им храна: насекомите.

Когато искат да си наловят насекоми, геконите са в състояние да се катерят по стените и таваните и да се движат дори по стъклата на прозорците. Геконът може да се движи по стъклена повърхност благодарение на люспите и малките кукички по долната страна на пръстите на крайниците му. Те му дават възможност да се вкопчва здраво и в най- гладките повърхности.

Геконите, които са активни през ноща, имат очи като на котка- зениците им са като цепки. Тези зеници могат да се разширяват и свиват в зависимост от светлината.

Геконът като много други видове гущери също може да откъсва опашката си, когато е нападнат. На мястото на изгубената опашка израства нова. Понякога не се откъсва цялата опащка- в такъв случай старата заздравява, докато порасне новата. Тогава геконът има две опашки.

Най-доброто и най-предпочитаното оборудване за вашата градина от Градинар бг. Най-предпочитаните видове Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване.  повече » www.gradinar.bg 


Какво е дросел? Всичко полезно за вашият дом, градина, офис, хотел.. Почви, органични и биоминерални, азотни торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, видове, технологии, методи.  повече » www.gradinar.bg 


Керамични или още глинени саксии. Видове саксии - глинени, бетонни, пластмасови.. Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, глинени саксии. Всичко това от най-предпочитаните на паз  повече » gradinar.bg