Бяла Риба

   Пъстрото озъбено чудовище.

   Любимите места на бялата риба са дълбоките бистри води. На пръв поглед човек би се стъписал пред това озъбено насреща му пъстро чудовище. Твърде удължената и глава и голямата и уста, в която са норедени няколко реда зъби, както и силно развитите перки и придават вид на същински хищник. Гърбът и е сивозеленикав, а коремът бял, с осем десет сиви петна от двете страни на тялото. Здравата и кожа, покрита с дребни люспи, и служи като щит срещу другите хощници. Обикновено се движи по дъното на реките. На повърхността на водата или по плитчините излиза само тогава, когато водата е много замърсена или когато си търси храна и снася хайвера си.
   Тя води хищнически начин на живот. Изяжда и себеподобните си. Храни се с рачета, червеи и други, но предпочита малките рибки.
   В продължение на 3- 4 седмици женските за разлика от пъстървите снасят до 200 хиляди броя жълтеникави зърна. Малките рибки нарастват много бързо. През първата година те дават прираст до 500 грама, а през втората- до един килограм. Големите риби достигат до 90 сантиметра, а на тегло до 10 килограма.
   През пролетта, когато бялата риба е много гладна, може да се лови през деня. През лятото, когато малките рибки- уклейките, се движат по повърхността на водата, риболовът е успешен, ако се извършва сутрин и привечер, през есента- сутрин и следобед.
   Най- подходяща стръв е уклейката, защото с нея тя най- често се среща. Освен това поради овалното и тяло тя лесно я нагълтва.
   Много важно е рибката, сложена на куката, да стои винаги обърната с глава срещу течението. В това положение бялата риба винаги я вижда във водата.
   Щом се извади от водата, рибата изменя цвета си. Цялата побледнява. При откачването и от куката трябва да се внимава, защото със силните движения, които прави, за да се откачи, тя може да нарани ръцете с острите шипове, израснали по перките и.
   Бялата риба се търси твърде много заради вкусното и бяло месо, по- малкото кости и по- слабия дъх на риба.


Избрани сайтове Бяла

 • Транс 5 - автобусни превози Транс 5- автобусни линии от София до Благоевград, Сандански, Стара Загора, Сливен, Луковит, Плевен, Кнежа, Искър. Сезонни автобу ...

 • Нови интернет страници Бяла

 • Aleti Furniture – италиански и испански мебели от водещи производители. Majesty, Bontempi

 • Най-нови обяви

 • а бъдеш секси и във форма (Sexy and Fit) изисква
  а бъдеш секси и във форма (Sexy and Fit) изисква много повече от тренировки, мно

 • ДЖЕЙЛЯН ХОДЖА - единственият доказал се пред вас..
  ДЖЕЙЛЯН ХОДЖА - единственият доказал се пред вас хората и обществото както в чу

 • Ватирана блуза с качулка
  Бяла ватирана блуза с апликации на катерички. Мека и приятна на допир материя. К

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти