Мангуста

Мангуста

Убиецът на змии.

Мангустите са бдителни и активни бозайници с издължени тела и остри зъби. Те са известни със способността си да убиват отровни змии, но ядат и различни дребни животинки, включително насекоми, гущери, птици, мишки и плъхове. Яйцата са едно от любимите им лакомства. Чупят ги по два начина: хващат яйцето с предните си лапички, изтъркулват го под тялото си през задните и го чупят в камък, или пък вдигат яйцето и го удрят със сила в нещо твърдо.

Убиването на змии изисква светкавична бързина и голяма смелост. Мангустата притежава и двете качества, но освен това има и известен имунитет срещу змийската отрова.

Едноименната мангуста може да победи кобра, която е почти два пъти по- дълга от нея. Ако змията нападне, мангустата ловко отскача назад. В крайна сметка тя убива змията с ухапване по врата.

В миналото мангустите са били пренесени на много острови с надеждата, че ще контролират броя на змиите. За съжаление, те нападат и много птици и дребни бозайници и са станали причина много от тях да бъдат застрашени от изчезване.
Избрани сайтове много

Нови интернет страници много

  • Кристал Блу Центробежни помпи за вода

  • Най-актуални страници много

  • Какви подаръци желаят най - много жените? 10 - те най!

  • Центробежни повърхностни помпи за вода FORAS Центробежни помпи за вода