Хиеново куче

Хиеново куче

Груповите убийци.

Хиеновите кучета са кръвожадни месоядни, които живеят в саваните на Африка. Те живеят, ловуват и отглеждат малките си на глутници, организирани по доста необичаен начин.

При повечето бозайници, които живеят на групи, като например лъвовете, женските се обединяват в група, към която самотните мъжкари могат да се присъединят. При хиеновите кучета е точно обратното. В глутницата, състояща се от максимум 30 кучета, всички възрастни мъжки са братя, а женските са от друга група. Глутницата обикаля района си заедно и търси храна. Възрастните си поделят плячката, но обикновено дават предимство на малките.

Хиеновите кучета си имат церемония на поздравяване: те възбудено се обикалят, вият и се душат едно друго. Мъжките често се борят, като тези боеве са на игра и са безопасни.

Във всяка глутница хиенови кучета само една двойка може да има малки. двойката, която отглежда малки, е водач на глутницата.
Избрани сайтове кучета

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници кучета

  • Ски Пакети Зима 2018/19 повече » ...

  • Специална оферта снежен старт 06.12-20.12.18 повече » ...

  • Duck Maintenance 5 Mix 20 кг