Опосум

Опосум

Той се преструва на умрял.

Двуотробните са животни, които раждат миниатюрни бебета, които се доразвиват в торбата на майката. Повечето двуотробни живеят в Австралия и околните острови. За отбелязвяне е, че опосумите са двуотробни, които живеят в Северна и Южна Америка.

Най- известен е опосумът от Вирджиния. Той се храни нощем на земятя, но при опасност се качва на дърветата и е добър катерач. Младите животни увиват опашките си около клоните и висят с главата надолу. След раждането си бебетата изпълзяват през козината на майката до торбичката и. Тя има достатъчно млечни зърна да изхрани до тринадесет малки.

Опосумът, преследван от куче или койот, ръмжи и съска, но ако бъде хванат, се преструва на умрял. Много хищници се отказват от преследването, тъй като не ядат мъртви животни.

На задните си крака опосумите имат пръст, който е противостоящ на останалите. Благодарение на това животното може да се захваща здраво за клоните.

След като излязат от торбичката на майката, бебетата- опосуми се вкопчват в козината на гърба и, докато тя търси храна. Понякога бебетата са толкова много, че тя едва си движи.
Избрани сайтове животни

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници животни

  • Ценко Чоков обжалва глоба от 3 бона

  • Най-вредните храни в България Храни в България

  • Одрусаха с 3 бона Ценко Чоков