« назад


Мали птица

Птицата, която копае гнездото си.

Повечето птици мътят яйцата си, като седят върху тях, за да ги топлят- топлината идва от телата им. Птицата Мали от Австралия, обаче, мъти по друг начин: тя строи нещо като инкубатор.

С настъпването на зимата мъжката птица изкопава в земята дупка с дълбочина 60- 90 см. и диаметър около 3 метра. Запълва я с мокри листа, клонки и трева и я покрива с пясък. Растенията започват да гният и отделят топлина.

Когато прецени, че температурата е подходяща, мъжкият изравя отвор и женската снася първото яйце. През следващите шест месеца на определени интервали тя снася по едно яйце, докато общият им брой достигне около трийсет и три.

Малките се излюпват също през определени интервали от време, сами стигат до изхода и напълно лишени от вниманието на родителите си, поемат своя път в живота.

Гнездото на птицата Мали представлява могилка от гниещи растения и пясък. Районите, в които гнездят, са сухи и с оскъдна растителност, затова мъжкият трябва да носи листа и трева от доста далечни разстояния.

За да поддържа постоянна температура от 33 градуса С докато яйцата се мътят, мъжката птица Мали добавя или изхвърля пясък от гнездото. Той редовно проверява температурата с езика си.


Избрани сайтове Мали

 • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

 • Нови интернет страници Мали

 • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Нашите зоомагазини

 • Най-нови обяви

 • Хамали Стойков Хамалски и транспортни услуги от хамали Стойков.
  Хамалски и транспортни услуги от хамали Стойков.Преместване на дома и офиса.Почи

 • Хамали и хамалски услуги от Smartmovers
  Хамали и хамалски услуги: -ние сме агенция за транспортни и хамалски услуги от

 • Демонтаж и изхвърляне на кухни и други
  На 0898 91 81 81 и http://izvozva.com/demontaj-na-vgradena-kuhnya-s-premestvane

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти