Гущер Гила

Гила

   Отровното чудовище.

   В миналото хората вярвали, че гущерът Гила не може да бъде убит и че притежава магическа сила. Това не е вярно, но той е забележителен по други причини.
От всички 3 000 вида различни гущери, само два вида са отровни. Гила вкарва отровата през зъбите си. Той има много здрава захапка и веднъж захапал, стиска жертвата си като в менгеме. Отровата му може да предизвика у човека оттоци и прилошаване, но до смърт може да доведе единствено след многократни ухапвания.
Гущерът Гила не използва отровата си, за да убива жертвите си. Той се движи бавно и затова се храни с неща, които не могат да му избягат, като яйца и съвсем млади животни.
Когато търси храна, Гила "опитва" въздуха с езика си. Езикът отнася ароматите до специален вкусово- обонятелен орган на небцето.
Гущерът Гила живее в пустинята на югозападната част на САЩ и близките до тях райони на Мексико. На дължина достига до 60 сантиметра.
Когато е активен, Гила яде много и задържа излишъците във вид на мазнини в тялото си, най- вече в опашката си. С натрупаните в опашката мазнини, той може да оцелее дълго време. Регистриран е случай, когато такъв гущер е преживял без храна цели три години.

Growshop Gradinar- Онлайн Магазин за почви и торове Atami, Canna, Groth Technology, Hesi, Plagron... Нови, модерни, пречистини, най-различни видове до вас когато ви трябва!  повече » gradinar.bg 


За и в градините на София до вас когато ви трябват от Градинар. бг. Най-предпочитаните, любопитни видове и не само в София - Почви, органични и биоминерални торове и почви, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване.  повече » gradinar.bg 


Когато вашата градина може да избира, тя избра - торове Canna Био-минерални, минерални и органични торове Canna онлайн в Градинар.Бг  повече » www.gradinar.bg