Хамелеон

Хамелеон

"Застрелващ" храната си.

Хамелеоните са влечуги, които се срещат в Африка и на остров Мадагаскар. Хамелеонът държи опашката си навита на руло и тя му служи за допълнителна опора по клоните. Краката му също имат много здрава хватка. През по- голямата част от времето хамелеонът стои напълно неподвижен и чака насекоми и други дребни животни да се приближат достатъчно близо.
Той е известен със способността да променя цвета си и да се слива със заобикалящата го среда. Всъщност той не променя цвета си напълно, а само оттенъка в съответствие с промяната на светлината. Променяйки цвета си, хамереонът показва и как се чувства: сърдитият хамелеон става по- тъмен, а уплашеният- пребледнява.
Хамелеонът улавя храната си като изстрелва езика си, който е по- дълъг от главата и тялото му взети заедно. За части от секундата лепкавият език улавя жертвата и я вкарва в устата.
Мъжкият хамелеон има своя територия и я брани от други мъжки като се прави на голям. Белите му дробове имат разклонения и в други части на тялото. Поемайки дълбоко въздух, той издува цялото си тяло, като го прави да изглежда по- голямо и по- заплашително, отколкото е в действителност.
*

Избрани сайтове цвета

Най-актуални страници цвета

 • Цветарник пластм. 9-ка повече » ...

 • Цветарник 15-ка сгъваем черен повече » ...

 • Най-нови обяви

 • ЕЛВИС ПРЕСЛИ-- ”-ЦЯЛАТА СТРАНА- -маникюр,педикюр,нок
  ЕЛВИС ” ПРЕСЛИ--ЦЯЛАТА СТРАНА-Пловдив,София,ВАРНА-,БУРГАС,ДОБРИЧ,ШУМЕН,В.ТЪРНОВО

 • Розы с доставкой
  Праздники и события, которые мы переживаем, чаще всего не обходятся без цветов.

 • Интериорна фрезована врата модел 056-Р
  Интериорна врата, изработена от 6мм. HDF плоскости. Крилото е изработено от две