« назад


Семейство копринарки

   Обикновената копринарка е красива птица. Основният цвят на оперението и е нежно сиворозоват. Качулката и е със същия цвят, гърлото и ивичката, която минава през очите, са черни, а ивичката на края на опашката е ярко жълта, като всяко кормилно перо е с черно връхче. Крилата на тази птица са особено красиви. Те представляват съчетание на основния черен цвят с бели и жълти ивички и освен това са украсени с ярко червени рогови пластинки по краищата на белите пера, разположени като напречна ивица през средата на крилото. Женската е оцветена почти като мъжкия, само че всички цветове при нея са по- бледи. На големина копринарката е почти колкото скорец.
   Гнездото си копринарката прави на смърчове и борове на височина от 1 до 16 метра. Люпилото е от 4 до 7 яйца, които мъти женската. Мъжкият я храни през това време. Възрастните птици се хранят с различни плодове- на офика, хвойна и др., а малките си изхранват с насекоми, включително и комари. Тази дребна храна те носят на малките във вид на топчици, намокрени със слюнка. Звуците на копринарката са високи, тихи и провлачени Трели. Песен всъщност няма, затова държането на тази птица в клетка за пеене не представлява интерес. Почти по цял ден птиците са заети с ядене. По- интересно е да се държат във волиера в прохладно помещение просто като красива и миролюбива птица. Свикват бързо с пленничеството си и може да живеят по няколко години. Трябва да бъдат хранени предимно с плодове на офика, хвойна и др.


Избрани сайтове Семейство

Най-актуални страници Семейство

 • Дубай - Достижим лукс и незабравими спомени 7 нощувки (с FLYDUBAI) повече » ...

 • Дубай - Достижим лукс и незабравими спомени 7 нощувки Дубай - Достижим лукс и незабравими спомени - 7 нощувки (с FLYDUBAI) - 02.09.2018; 28.10.2018; 18.11.2018

 • Дубай - Достижим лукс и незабравими спомени 5 нощувки (с FLYDUBAI) - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

 • Най-нови обяви

 • Търси се болногледач за жена в Германия!
  Търсим болногледач за 92-годишна жена, живуща в къща в Hille. Жената е с начална

 • ХАДЖИ ХОДЖА АСХАТ- ПРИ НЕГО НЕ СЕ чака Сигурни Резу
  ХОДЖА АСХАТ- Възможностите ви се се изчерпиха? ПРИ НЕГО НЕ СЕ чака Бързи и Сигур

 • търси почасова работа като домашна помощница
  Частно лице търси почасова работа като ДОМАШНА ПОМОЩНИЦА / КАМЕРИЕРКА в района

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти