Бета, бойна рибка /Betta splendens/

Бета

   Бойната рибка, по- точно сиамската бойна рибка се предлага почти само в разновидността воално переста изкуствена форма- воална бойна рибка. Тези воални перки са присъщи само на мъжките.
   В Тайланд се провеждат състезания с бойни рибки, поставени в буркани, като се правят залагания за победителя. Това са специално за тази цел развъдени особено борбени рибки. Нашите бойни рибки са далеч по- миролюбиви и без трудности се приобщават към другите спокойни рибки. Само че не трябва да се отглеждат по няколко бойни мъжки заедно. Няма специални изисквания към водата и храната, но водното течение, ако го има въобще, трябва да се ограничава до минимум, а температурата не трябва да се задържа продължително под 25 градуса С.
  Мъжките градят гнезда от пяна до повърхността на водата и хранят поколението.
   Воалните рибки имат всевъзможни цветови окраски. Има и други видове бойни рибки, в т.ч. дори мътещи в устата, при които бащите мътят поколението си в торбичка на гърлото. Но това са видове за специалисти и рядко се предлагат от търговците в магазините.


КоментариИзбрани сайтове рибки

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Нови интернет страници рибки

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Аквариум комплект " Nanolife first" 20l черен