Хелер, мечоносец /Xiphophorus helleri/

Хелер

   Мечоносците са живородни шаранозъби, чиято родина е Мексико. Те много приличат на платите и всъщност са близко сродни с тях. Мъжките се отличават с мечовидно продължение на опашната перка и проявяват половата си възбуда чрез впечатляващо плувате. Не са много рибите, които могат да плуват така равно и назад.
   При мечоносците също има голямо разнообразие на изкуствено развъдени форми. Особено жизнена и за препоръчване е зеленикаво оцветената основна форма. Те се отглеждат при температура от 22 до максимум 25 градуса С. Червените форми предпочитат температура около 25 градуса С.
   Възможно е да се постигнат кръстоски между мечоносци и плати. Някои аквариумни форми са получени чрез такива кръстосвания. Отличаването на половете и размножаването е подобно на това при платите. Дори в сборни аквариуми с гъста растителност може да успеете своевременно да уловите малките мечоносци, за да ги отгледате отделно.
Избрани сайтове форми

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Фирма "БОНИТА" е водеща фирма-производител на официални и спортно-елегантни облекла за деца от 1 до 13 год.възраст, ученически у ...

  • Най-актуални страници форми

  • Свети Валентин в Дубай - 7 нощувки - 11.02.2019 повече » ...

  • БДЖ въвежда предварителна продажба на билети

  • Екскурзия до Албания - Нова Година в Дуръс 2018/2019 АЛБАНИЯ - Нова Година в Дуръс (автобус)