« назадКучето - Как човекът срещна кучето

» Начало на историята

Кучета - Как човекът срещна кучето: Историята на кучето започва преди около 40 милиона години през Еоцена. През този втори период от Терциера, новата ера на земята, живеели малки, яки месоядни хищни животни, наречени Miacidae. Така се нарича семейството на древните хищници. От тях се развили новите хищници, сред които и родът Cynodictis. Техните наследници Tomarctus се считат за преки прародители на вълка. А той, както ще разберете, по всяка вероятност е родоначалник на кучето.

повече »
» Родината на кучетоповече »
» Защо кучето е произлязло от вълкаповече »
» Как човекът е намерил кучето

Как човекът е намерил кучето? Да си представим какво може да се е случило преди 14 000 години. Хората се скитат в търсене на храна. Техни конкуренти в ловуването и намирането на храна са животните, подобни на кучета. Отначало те обикалят лагерния огън, тъй като знаят, че там има лесна плячка. Със сигурност в ръцете на хората попадат и малки, които те понякога отглеждат. Защо някогашните хора да не са намирали малките топки забавни или поне да са ги приемали?

повече »
» Съвременната роля на кучето

Когато през 19- ти век започва голямото напускане на селата, ролята на кучето се изменя. Дори когато техниката все повече навлиза в живота на човека, неговата привързаност към природата, мечтата му за живот близко до природата се запазва и даже се задълбочава.
Част от връзката на човека с природата е животното, преди всичко кучето. Все по- голамата му близост до човека го превръща в особено надарено, дори "интелигентно" същество. Кучето става домашно животно, което живее не само близо до хората, но и заедно с тях. То споделя самотата им и е тяхната връзка с природата, особено в бетонните силози на големите градове.
Кучето е закрила за самотните хора, запълва живота на бездетните, придава нов смисъл на живота на възрастните и е другар в игрите на децата.

повече »
» 400 породи кучета и техният произход

Не е известно кога човекът е започнал да развъжда кучета. Най- старите документи са на възраст 5000 години. Има изображения на египетски хрътки, които напомнят днешните салуки /персийска хрътка/ или ибисенкос /балеарски бягащи кучета/. Известни са портрети на животни от холандски и италиански майстори, илюстрации в книги за лов и развъждане. Но усилията за проследяване точния произход на една съвременна порода биха останали безплодни. Строго последователно развитие на породата може да има само в страни с островен характер като Япония, а също така в Тибет или изолирани планински долини. Там се намират полезни кучета, които не са били подлагани на капризите на модата. По този начин може да се възстанови произходът например на ховауорът или на швейцарското пастирско куче.

повече »

Избрани сайтове Как

 • Какво? .Net Какво е? Как да? Как е? Какво означава? Какво да направя? Какво да? Какво ново? Какво значи? Какво е....? Къде? Къде да? Кога? К ...

 • Нови интернет страници Как

 • ЕЛ КАБ БЪЛГАРИЯ LEGRAND - NILOE ЦВЕТНИ РАМКИ

 • Максофт - интернет решения за бизнеса Външна сайт (offSite) оптимизация

 • Най-актуални страници Как

 • Какво и как да направим за да сме успешни в бизнеса? Успешен бизнес

 • Какво е климатик Климатик

 • Какво означава козметика? Козметика

 • Най-нови обяви

 • Продавам: дипломи
  Здравейте, в последно време се натъкнах на многобройни обяви на хора, които

 • Дипломи. 0878738602
  Продавам дипломи за основно, средно и висше образование. Цената се формира от то

 • ПРОДАВАМ ДИПЛОМИ
  Здравейте ! Ако имате нужда от диплома-на правилното място сте ! Доказал съм се

 • Сподели във facebook

  All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти