Ховауорт

Височина на холката/ Тегло: Мъжкият 60 до 70 см., женската 55 до 65 см.; мъжкият 30 до 40 кг., женската 25 до 35 кг.

Цвят: Черен, тъмножълт и черен с пламтящи петна.

Подходящ: Както показнва името му, като дворен пазач, но и като семейно куче.

По- малко подходящ: За хора, които обичат други да решават вместо тях и не ги интересува куче, за което трябва да се полагат много грижи.

Потребност: Голямо жилище с градина, а още по- добре цял имот, който да пази и защитава. Необходима е ежедневна грижа за космената покривка, но не много сериозна. Нужен му е човек, който има опит с кучета, за да го тренира или работи с него. Подходящо за обучение като полезно куче.

Предимства: Много надежден пазач и защитник, който с удоволствие "наглежда" деца. Изпълнително, умно, устойчиво на атмосферни влияния. Може да се гледа и в оградено място. Вярно и предано към господаря си, чието превъзходство трябва да усеща.

Някои недостатъци: Неправилното или непоследователното възпитание, както и липсата на занимания може да събудят у него агресивност. Ховауортът съзрява относително късно и трябва да се обучава за служебно куче едва на възраст 3- 4 години.

Продължителност на живота: 12 до 14 години.

Тавани, най-модерни, най-желани, най-предпочитани до вас когато ви трябва. Опънати тавани 3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible! Когато можем да вкараме небето у дома, в офиса, ресторанта, хотела... Клипсо tavani, най-предпочитаният избор!  повече » www.clipso.bg 


Вентилируеми фасади от еталбонд. Еталбонд е композитен строителен материал, който се състои от полиетилен, двустранно слепен с финни листове алуминий. Etalbond облицовки от chehplast Резултат - изключително устойчив лист композитен пане  повече » chehplast.com