« назад


Височина на холката/ Тегло: 75 до 85 см. и повече /мъжкият най- малко 80 см./, около 60 до 85 кг.

Цвят: Лъскаво черен, светложълт до златистожълт с черна маска, златистожълт с широки черни напречни ивици. Среща се и като "арлекинов или тигров дог"- чисто бял с пръснати по главата черни петна.

Подходящ: Само за хора с разбиране за кучета и способност да се вживяват в нелекото му възпитание.

По- малко подходящ: За "всеки" и особено неподходящ за хора, които се затрудняват дори с възпитанието на дакел.

Потребност: По възможност къща с градина, тъй като се нуждае от много движение и занимания. Трябва да се възпитава настойчиво, но не грубо, с твърда, но обичлива ръка. Космената покривка изисква относително малко грижи.

Предимства: Елегантно, гордо, интелигентно и много силно куче. Смел, надежден пазач и защитник /подходящо за обучение като полезно куче/, става агресивно само когато обстоятелствата го налагат и особено ако господарят му е заплашен. Самата му външност внушава респект у непознатите. С децата е много мило.

Някои недостатъци: Ако не е възпитано правилно, в най- добрия случай се превръща в "главата на семейството" и тероризира всички останали. В най- лошия случай може да излезе изцяло извън контрола на господаря си и да стане много люто и опасно.

Продължителност на живота: Около 12 години.


Избрани сайтове Немски

 • Агенция за преводи с богат опит, отлични цени и високо качество! Херос е лицензирана от Министерство на външните работи агенция за преводи и легализация с дългогодишен опит. Фирмата извършва пр ...

 • Системи за пречистване и обработка на вода от Никол-Н Доставка, проектиране, монтаж за дома, офиса или производствената база на филтриращи и пречистващи системи за питейна вода. Филт ...

 • Най-нови обяви

 • Шофьори-доставчици, кат.Б
  За нуждите на фирма отглеждаща и търгуваща с екологично чисти хранителни продукт

 • СОЦИАЛНА АСИСТЕНТКА ЗА NÜRNBERG, ГЕРМАНИЯ
  “Wir Helfen 24” Ltd. предлага работа за социална асистентка в помощ на възрастн

 • Превод на сайт - преводи на уеб сайтове. Превод на н
  Преводи на уеб сайтове. Превод на и от 20 езика. Превод на сайт - онлайн услуги.

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти