Сингапурска котка

Сингапурска котка

Късокосместа порода, чието родословие започва от обикновените полудиви котки.

Тези котки се срещат на всяка крачка из улиците на Сингапур и се различават от другите породи по редица външни признаци. Сингапурката е направила огромно впечатление на американския колекционер Т. Мидоус, живял няколко години в тази страна. При завръщането си в САЩ той взел няколко екземпляра от тези симпатични зверчета. Благодарение на относителната изолираност на Сингапур, отличителните признаци на тази порода са генетически закодирани.

Това е сравнително дребна котка, но с масивна кръгла глава, върху която изпъква масивна долна челюст. Останалите характерни признаци на породата: големи и отворени уши, дълъг нос с малък "стоп" и червена мека част, големи бадемови очи, обрамчени с кафяво, цветът на очите е зелен или златист. Отличителен признак е и опашката, която е наполовина или даже с две трети по- къса, откоркото при другите породи, с тъп край. Другият отличителен признак на сингапурката е ярко изразеният тикинг върху нежната, къса и плътно прилепнала към тялото кафява козина.

За първи път сингапурска котка се появява на изложба през 1977 година в САЩ. За съжаление, и досега те са слабо разпространени по света. Признати са само от няколко американски клуба.
Избрани сайтове признаци

Най-актуални страници признаци

  • Етерични масла срещу стареене на кожата Стареене на кожата

  • Как да промените диетата си, за да решите куп сериозни проблеми на кожата?

  • Старческите петна са свързани не само с възрастта, но и с повече » ...