Девон рекс /Devon rex/

Девон рекс

   Порода "Рекс":

   Козина: мека, макар на опипване да изглежда по- груба от козината на корниш рекса; разрешени са всички окраски /животните с акромеланични петна се обозначава като си- рекс/

   Мустаци и вежди: къдрави, доста дебели, но къси, много често изобщо липсват или са прекалено къси.

   Тяло, крака и опашка: здраво и много мускулесто тяло, с широк гръден кош; краката са със средна дължина, тънки и криви /във формата на буквата "О"/, лапите са малки и овални; опашката е тънка и дълга, заострена, покрита с гъста къса козина.

   Глава: с форма на триъгълник; вратът е тънък и дълъг; скулите са леко изпъкнали; носът е къс с ясно изразен "стоп" и "пинчер"; очите са големи с формата на бадем, широко разположени; допуска се различен цвят на очите, но той задължително трябва да отговаря на окраската на козината.

   Уши: необичайно големи, широко разположени в дълбочина, заоблени, покрити с нежни косъмчета, в краищата им висят "пискюлчета", както при рисовете.

   Общо състояние: по форма тялото им напомня котка от източен тип, но силно изразената прилика с този тип се отчита като недостатък.

  
Избрани сайтове   

Най-актуални страници   

  • Еврокомисарят Мария Габриел: „Във Враца има потенциал за развитие на ИТ индустрията“

  • Информация за кандидатстване в Технически колеж - Казанлък Информация за кандидатстване

  • Модерни модели луксозни и икономични италиански кухни от водещи производители като ARREX, COLOMBINI, IMAB и др. Кухни от масив, естествен фурнир, лак гланц, мат, ламинирани и други покрития, Модерни модели кухни