Шотландски териер

Шотландски териер

Неправилно наричан "скоч" поради произхода му от шотладските териери.

Височина на холката/ Тегло: 22.5 до 28 см.; 8.5 до 10.5 кг.

Цвят: Едноцветен черен, сив, пясъчен, пшеничен и на ивици в нюанси от тези цветове.

Подходящ: За хора, които искат да имат малко, но много здраво куче.

По- малко подходящ: За нежни натури, както и за противници на авторитарното възпитание.

Потребност: Задоволява се с малко жилище. Тъй като е много чувствително, се нуждае от внимателно, но енергично възпитание. Освен това редавно излизане и чести, продължителни разходки. Трябва да се разресва и изчетква ежедневно, а освен това поне три пъти в годината да се подлага на триминг.

Предимства: По характер привързано, смешно, но безстрашно, придавайки се съответен външен израз. Игриво дори с деца, с които се понася добре, ако израства заедно с тях. Добър пазач, но не лае.

Някои недостатъци: Тъй като симпатиите му са насочени обикновено към най- близките му довереници, към непознати хора, особено ако са с деца, се държи недоверчиво до агресивно. Препоръчва се и внимание при среща с други кучета, тъй като често чувствува превъзходство дори над много по- едри от него кучета.

Продължителност на живота: 10 до 14 години

ТОП хотел в Несебър По малко от 40 лева може да Ви излезе нощувка със закуска и вечеря в 3 звезден хотел до плажа в Несебър!  повече » elirihotel.com 


По малко от 40 лева може да Ви излезе нощувка със закуска и вечеря в 3 звезден хотел до плажа в Несебър! Цени със закуска и вечеря!  повече » elirihotel.com