Ши- тцу

Ши- тцу

Височина на холката/ Тегло: Около 27 см.; 2.5 до 4 кг., максимум 9 кг.
/Тибетско лъвско куче/

Цвят: Черен, бял и всички сиви, бежови, червени и кафяви нюанси, обикновено смесени от два или повече цвята, при тъмните основни цветове често с бял фенер и бял връх на опашката.

Подходящ: За хора /включително самотници/, които държат на екзотичното и са готови да поемат нелеката процедура по поддържането на космената покривка в продължение на години.

По- малко подходящ: За "чистници" и за хора, чиито съседи са чувствителни към шум.

Потребност: Човек, който да го ръководи с обич, към когото силно се привързва. Достигащата му до земята пищна космена покривка се нуждае от ежедневно основно поддържане, което изисква много време и търпение- излъскване, разресване и изчеткване. "Лъвската му грива" трябва да се закопчава с шнола или завързва с панделка на главата- особено при хранене. Нуждае се от редовни, но не прекалено дълги разходки, обича да играе у дома и да се занимава. Чувствува се много добре и в малко жилище.

Предимства: Спокойствието му, декоративният външен вид и легендарната слава на неговите прадеди, които наред с пекинезите били любими кучета на китайския императорски двор, му създали имидж на "салонно куче". В действителност обаче то е много издръжливо и здраво като работните кучета, което се потвърждава от продължителността на живота му. Обичливо, игриво, добронамерено към децата, но също така и много бдителен домашен компаньон.

Някои недостатъци: Отнемащата доста време грижа по поддържане на космената му покривка, както и внасянето на мръсотия у дома и падането на косми. След разходка в лошо време е необходимо да се почиства специално. Склонно към джавкане.

Продължителност на живота: При добро гледане 15 години, често и повече.
Избрани сайтове много

  • Иновации в Земеделието поликарбонат, поликарбонат, поликарбонатни плоскости, поликарбонат цени, поликарбонат цвят, плоскости от поликарбонат, многокаме ...

  • Нови интернет страници много

  • Кристал Блу Центробежни помпи за вода

  • Най-актуални страници много

  • Какви подаръци желаят най - много жените? 10 - те най!

  • Центробежни повърхностни помпи за вода FORAS Центробежни помпи за вода