Уипет

Уипет

Малка английска хрътка.

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 45 до 58 см., женска минимум 44.5 см.; около 9 кг.

Цвят: Едноцветна във всички тонове от черно до сиво, освен това червеникавосиво и бежово, а също и на ивици /в комбинация от тези цветове/. Често с бели петна по главата, гърдите и лапите.

Подходяща: За спортни хора със "стил на живот". По- малко подходяща: За хора, склонни към удобство, или такива, които възприемат грациозната уипет само като декоративен предмет.

Потребност: Нуждае се от доста много движение, поради което трябва често да тича бързо на свобода. При кучешки надбягвания може да достигне скорост 60 км./ч. Козината трябва само да се четка и понякога да се разтрива с леко навлажнена кърпа.

Предимства: тя е весело и привързано домашно куче и компаньон, което обича да тича успоредно с велосипед, с почти аристократична външност, но с непретенциозен характер. Интелигентно, изпълнително и много чисто. Ако му се осигурява ежедневно достатъчно движение, то може да се гледа и в по- малки, но не прекалено тесни жилища /по възможност с градина/. Ако при надбягване се е налудувало истински, в къщи е спокойно и скромно. То не лае много, но съобщава за всякакви подозрителни шумове. Късата му и фина козина изисква малко грижи. Въпреки нежността му, то е издръжливо и слабо податливо на болести.

Един недостатък: Въпреки че общо взето е много здрава, уипет е чувствителна на студ и влага. През студените сезони трябва да и се облича пуловер, а при дъждовно време- дъждобран.

Продължителност на живота: При добро гледане често повече от 15 години.

Growshop Gradinar- Онлайн Магазин за почви и торове Atami, Canna, Groth Technology, Hesi, Plagron... Нови, модерни, пречистини, най-различни видове до вас когато ви трябва!  повече » gradinar.bg 


За и в градините на София до вас когато ви трябват от Градинар. бг. Най-предпочитаните, любопитни видове и не само в София - Почви, органични и биоминерални торове и почви, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване.  повече » gradinar.bg 


Опънати тавани 3D опънати tavani до вас когато ви трябва CLIPSO! Simply incredible!! Нови, модерни, предпочитани, желани. Лесни за поддръжка и почистване. Клипсо и opunati tavani  повече » www.clipso.bg