Сибирско хъски

Хъски

Сибирско куче за впряг на шейни.

Височина на холката/ Тегло: мъжки 53 до 58 см., женска 50 до 56 см.; мъжки 20.5 до 27 кг., женска 16 до 22.5 кг.

Цвят: Вълчосив, сребристосив, пламтящ, кафяв, черен с бели върхове на космите, едноцветен- бял, често с петна.

Подходящо: За активни хора, предимно запалени любители на зимни спортове, които предпочитат естествено, нечувствително и пъргаво средноголямо куче, с което заедно могат да учавстват в спортен клуб.

По- малко подходящо: За спокойни хора и домошари.

Потребност: Сравнително малко място у дома, но много движение навън. Подходящо е за гледане в оградено място, но се задоволява и с неголямо жилище. Необходим му е господар, който може да се налага и освен това да се занимава много с него на открито /при всякакво време!/. Препоръчва се участие в клуб за северни кучета. Не е нужно много време за ежедневни грижи за космената покривка. Поради това, че изразходват доста енергия при много физическо движение, особено през зимата хъскитата се нуждаят от богата на мазнини храна.

Предимства: Здраво, издръжливо, привързано мило с децата и общително. Куче за всяко време, което в Русия и Аляска служи за впряг на шейни. Много бързо и силно при сравнително малкото си телесно тегло. Добър пазач.

Един недостатък: Тъй като за него йерархията е много важна, при среща с други кучета може да влиза в борба за надмощие.

Продължителност на живота: 10 до 14 години.
Избрани сайтове много

  • Иновации в Земеделието поликарбонат, поликарбонат, поликарбонатни плоскости, поликарбонат цени, поликарбонат цвят, плоскости от поликарбонат, многокаме ...

  • Нови интернет страници много

  • Кристал Блу Центробежни помпи за вода

  • Най-актуални страници много

  • Деси Банова гледа бебето сама

  • Ценова листа 2019! SWEP е динамично развиваща се международна компания в областта на отоплението.Много от водещите производители влагат топлообменници SWEP в своите термопомпи и чилъри - CIAT, Yor Представяне на SWEP

  • Самолетни Екскурзии до ИНДИЯ повече » ...