Ротвайлер - стандарт на породата

Ротвайлер
Ротвайлер - стандарт на породата

Височина на холката/ Тегло: 60 до 68 см; около 50 кг.

Цвят: Наситеночерен с очертано тъмночервено- кафяви петна над всяко око, по бузите, муцуната, гърдите, краката и под основата на опашката.

Подходящ: Освен за месари и търговци на едъпр добитък /традиция при ротвайлерите/, също и за семейства с деца или без деца, които обичат движението.

По- малко подходящ: За не особено здрави физически хора, изявени домоседи.

Потребност: Обширно жилище или къща с градина, но най- добре е да се гледа в оградено място. Грижата за косместата покривка не е трудна и не отнема много време. Необходимо му е много движение и занимания, редовно извеждане и по възможност работа на тренировъчна площадка.

Предимства: Уравновесено, спокойно, изпълнително и мило с деца куче, което при съответно обучение може да служи като пазач и защитник. Възприемчиво, силно, не лае, не краде или бракониерства. Хапе само когато господарят му е в опасност.

Някои недостатъци: Подходящо е само за силни хора, които имат опит с кучета. Деца никога не трябва да го извеждат сами.

Продължителност на живота: Около 10 години.

При покупка помислете: Внимавайте за екземпляри с тежки дефекти на характера, те може да бъдат непредвидимо зли и много хапливи!

Избрани сайтове много

  • Иновации в Земеделието поликарбонат, поликарбонат, поликарбонатни плоскости, поликарбонат цени, поликарбонат цвят, плоскости от поликарбонат, многокаме ...

  • Нови интернет страници много

  • Гледай в интернет! 10 - те най!

  • Най-актуални страници много

  • Много българи и чужденци преоткриват красотата на Вършец

  • Какви подаръци желаят най - много жените? 10 - те най!

  • Центробежни повърхностни помпи за вода FORAS Центробежни помпи за вода