Пудел

Пудел

Мини, среден и голям пудел:

Височина на холката/ Тегло: Минипудел- до 35 см; 7 кг. Среден пудел- 35 до 45 см.; 12 кг. Голям пудел- 45 до 55 см. /максимум 60 см/.; 22 кг.

Цвят: Едноцветен- черен, бял, сребристосив, кафяв, розовочервеникав. /Според нормите на UCI- Union Canine International- Международен съюз по кинология, който признава дори малкия той- пудел- само 25 до 28 см, има две допълнителни двуцветни разновидности: черно и бяло- арлекин, както и черно и пламтящо= блекендтен/.

Подходящ: За самотници, както и за семейства с деца, които искат да имат красиво, интелигентно и възприемчиво куче.

По- малко подходящ: За хора, които преувеличават неговата с основание възхвалявана изпълнителност и поради това изискват твърде много от пудела, както и за нетърпеливи, които вярват, че възпитанието е равно на "дресура".

Потребност: Място съобразно големината му в малко, средноголямо или голямо жилище, ежедневно извеждане, игра и занимания. По възможност всеки ден разресване и изчеткване. На всеки 6 до 8 седмици трябва да се води на кучешки фризьор за къпане и подстригване.

Предимства: То е "класически" красиво , привързано и обобщително. Разбира и учи бързо, обича да играе с деца и почти не се скубе.

Някои недостатъци: Поддържането на космената му покривка изисква много време и търпение и /или/ добър фризьор на пудели. /Предвиждат се около три часа за къпане, подсушаване, изчеткване, разресване, подстригване и оформяне/.

Продължителност на живота: Около 12 години.

При покупка имайте предвид: Дребните минипудели често са с неправилно физическо и психическо развитие /дегенерирани/ и е възможно да изпадат в тежки нервни, хистерични кризи с джафкане и хапане от страх.
Избрани сайтове които

Нови интернет страници които

  • Гледай в интернет! 5 грешки, които не трябва да правите, когато пътувате с деца

  • Най-актуални страници които

  • 5 грешки, които не трябва да правите, когато пътувате с деца

  • Ekskurzii .Biz! Местата, които трябва да посетите на цени... Начало