Пекинез

Пекинез

Пекинез, пекинско императорско куче

Височина на холката/ Тегло: 15 до 25 см.; между 1.5 и 6 кг.

Цвят: Всички нюанси от бяло през сиво до черно и от бежово до червено- едноцветно или изпъстрено и на ивици; често с бяло челно петно.

Подходящ: За спокойни и възрастни хора, които искат да имат атрактивно малко куче, склонно към удобство и добър пазач на дома и градината.

По- малко подходящ: За семейства с много деца, за изявени спортни натури или за хора, които не обичат да си седят у дома.

Потребност: Достатъчно му е да бъде господар на малко жилище. Като куче с опит от старите императорски дворци то умее да се движи също из просторни помещения. Важно е космената му покривка да се поддържа чрез редовно изчеткване и разресване. Нуждае се от много обич и нежност, но не трябва да се разглезва.

Предимства: Безстрашно, съзнаващо красотата си, нуждаещо се от обич куче, което обикновено е привързано само към един човек, когото не иска да дели с никой друг.

Някои недостатъци: Верността му и постоянната готовност да защитава господаря си и неговото имущество може да го превърнат в ревниво и тиранично куче. С пищната си козина мете улиците и внася мръсотия у дома.

Продължителност на живота: При добро гледане 14 до 16 години.
Избрани сайтове Пекинез

Най-актуални страници Пекинез

  • Откраднаха пекинез в центъра на Враца