Немска овчарка

Немската овчарка може да е:
Късокосместа, дългокосместа и острокосместа

Височена на холката/ Тегло: мъжки 60 до 65 см, женска 55 до 60 см; 28 до 35 кг.

Цвят: Едноцветночерен, сив, жълт, червеникавожълт, червенокафяв, обикновено с кафяви, жълти до бяло- сивкави петна; най- често червенокафяв до жълт с черно седло /крупа/.

Подходящ: За всякакви услуги на хората, например като пазач, защитник, търсач, спасително куче или куче водач на слепи. За полицаи, охрана и за хора, които тренират и работят с кучето си на тренировъчна площадка.

По- малко подходящ: За хора, които поставят спокойствието си над всичко, или за възрастни хора. Не е куче за начинаещи.

Потребност: Голямо жилище, а още по- добре е къща с градина. може да се гледа и в оградено място. Нужен му е сериозен господар, на когото да се подчинява. Трябва да се занимава много и да се тренира, тъй като проявява стремеж "да постигне" нещо. Необходимо е извънредно грижливо възпитание и обучение, както и постоянна тренировка на тренировъчната площадка, освен това много движение. Не е нужно да се отделя много време за поддържане на космената покривка. Само дългокосместият вид трябва да се изчетква и излъсква по- често.

Предимства: "Всичко можещото" куче е смело, интелигентно, изпълнително, възприемчиво и послушно. Във всяка ситуация застава вярно и сигурно на страната на господаря си, с удоволствие и добре се приобщава към семейството и е мило към децата.

Един недостатък: При неправилно възпитание може да стане неубоздан побойник. Тогава забравя толерантността си по отношение на другите животни и почтеността си към хората и може да стане непредвидимо и хапливо.

Продължителност на живота: Около 14 години.

При покупка помислете: Внимавайте за овчарки с вродени дефекти /дегенеративни слабости на характера!/. Такива животни се нахвърлят- противно на правилата на вида им- дори върху беззащитни малки кученца, а възрастните може да бъдат опасни и за хората.Избрани сайтове Немска

 • Дограма Чех-пласт Чех-пласт - производител на немска PVC и алуминиева дограма Rehau. Чех-пласт е фирмата, която внедрява новите технологии на догр ...

 • Най-актуални страници Немска

 • Цените за пластинчати топлообменници FUNKE, споени топлообменници FUNKE 2016/2017, разглобяеми топлообменници FUNKE, кожухотръбни топлообменници, промишлени електро нагреватели, пара-вода топлооб Топлообменници FUNKE

 • Сграда CAPPUCCINO, проект на Инфинити Пропърти Сграда CAPPUCCINO

 • На четири континента пият оряховски вина

 • Най-нови обяви

 • Курс по немски език А1
  За начинаещи, само за 180 лв., курс по Немски език, организира – European Langu

 • Немски врати Предлагаме немска прецизност на достъпни цени. Р
  Предлагаме немска прецизност на достъпни цени. Разнообразие от модели, цветове и

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти