Немска овчарка

Немска овчарка

Немската овчарка може да е:
Късокосместа, дългокосместа и острокосместа

Височена на холката/ Тегло: мъжки 60 до 65 см, женска 55 до 60 см; 28 до 35 кг.

Цвят: Едноцветночерен, сив, жълт, червеникавожълт, червенокафяв, обикновено с кафяви, жълти до бяло- сивкави петна; най- често червенокафяв до жълт с черно седло /крупа/.

Подходящ: За всякакви услуги на хората, например като пазач, защитник, търсач, спасително куче или куче водач на слепи. За полицаи, охрана и за хора, които тренират и работят с кучето си на тренировъчна площадка.

По- малко подходящ: За хора, които поставят спокойствието си над всичко, или за възрастни хора. Не е куче за начинаещи.

Потребност: Голямо жилище, а още по- добре е къща с градина. може да се гледа и в оградено място. Нужен му е сериозен господар, на когото да се подчинява. Трябва да се занимава много и да се тренира, тъй като проявява стремеж "да постигне" нещо. Необходимо е извънредно грижливо възпитание и обучение, както и постоянна тренировка на тренировъчната площадка, освен това много движение. Не е нужно да се отделя много време за поддържане на космената покривка. Само дългокосместият вид трябва да се изчетква и излъсква по- често.

Предимства: "Всичко можещото" куче е смело, интелигентно, изпълнително, възприемчиво и послушно. Във всяка ситуация застава вярно и сигурно на страната на господаря си, с удоволствие и добре се приобщава към семейството и е мило към децата.

Един недостатък: При неправилно възпитание може да стане неубоздан побойник. Тогава забравя толерантността си по отношение на другите животни и почтеността си към хората и може да стане непредвидимо и хапливо.

Продължителност на живота: Около 14 години.

При покупка помислете: Внимавайте за овчарки с вродени дефекти /дегенеративни слабости на характера!/. Такива животни се нахвърлят- противно на правилата на вида им- дори върху беззащитни малки кученца, а възрастните може да бъдат опасни и за хората.

Избрани сайтове хората

Най-актуални страници хората

  • Компютърни курсове по Adobe Photoshop Adobe Photoshop

  • ДП РАО празнува 15 години от създаването си

  • Азиатските съкровища - Хонг Конг, Макао и Тайван 09.11.2019г. повече » ...