Неаполитански мастиф

Наеполитански Мастиф

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 65 до 75 см, женска 60 до 70 см; до 70 кг.

Цвят: Черен, сив, оловносив, жълт, освен това- сив във всички нюанси с черни ивици. Всички цветове може да бъдат комбинирани с бяло петно на гърдите и по пръстите.

Подходящ: За силни и енергични хора, които могат правилно да ръководят този "пакет от сила".

По- малко подходящ: За хора, които нямат опит във възпитанието и отглеждането на едри кучета, за физически слаби или възрастни хора.

Потребност: Силна ръка и абсолютно последователно възпитание. Най- добре е това куче да се гледа в оградено място, но не трябва да бъдеизолирано от живота в семейството. Еженевно трябва да бъде извеждано за продължителна разходка. Грижата за космената покривка е безпроблемна. Разходите по изхранванео му не са малки, тъй като се храни основно с месо.

Предимства: Външният му вид, изглежда опасно, действа малко отблъскващо, но всъщност това куче е с добър и предан характер и спокоен темперамент. Проявява голяма привързаност към семейството и особено към господаря си и след съответно обучение развива превъзходни качества на пазач и защитник.

Някои недостатъци: Обикновено е търпеливо само с деца, с които е отраснало заедно. Но поради голямата си сила и тегло не е кучеза деца. Ако е възпитано лошо, може да стане непредвидимо, опасно агресивно и хапливо.

Продължителност на живота: Около 10 години.
Избрани сайтове които

Нови интернет страници които

  • Гледай в интернет! Съставки в храните

  • Ekskurzii .Biz - Почивка и Екскурзии Начало

  • Най-актуални страници които

  • 7-те растения, които най-добре пречистват въздуха у дома

  • Билките (подправки), които лекуват... повече » ...

  • Ekskurzii .Biz! Местата, които трябва да посетите на цени... Начало