Неаполитански мастиф

Наеполитански Мастиф

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 65 до 75 см, женска 60 до 70 см; до 70 кг.

Цвят: Черен, сив, оловносив, жълт, освен това- сив във всички нюанси с черни ивици. Всички цветове може да бъдат комбинирани с бяло петно на гърдите и по пръстите.

Подходящ: За силни и енергични хора, които могат правилно да ръководят този "пакет от сила".

По- малко подходящ: За хора, които нямат опит във възпитанието и отглеждането на едри кучета, за физически слаби или възрастни хора.

Потребност: Силна ръка и абсолютно последователно възпитание. Най- добре е това куче да се гледа в оградено място, но не трябва да бъдеизолирано от живота в семейството. Еженевно трябва да бъде извеждано за продължителна разходка. Грижата за космената покривка е безпроблемна. Разходите по изхранванео му не са малки, тъй като се храни основно с месо.

Предимства: Външният му вид, изглежда опасно, действа малко отблъскващо, но всъщност това куче е с добър и предан характер и спокоен темперамент. Проявява голяма привързаност към семейството и особено към господаря си и след съответно обучение развива превъзходни качества на пазач и защитник.

Някои недостатъци: Обикновено е търпеливо само с деца, с които е отраснало заедно. Но поради голямата си сила и тегло не е кучеза деца. Ако е възпитано лошо, може да стане непредвидимо, опасно агресивно и хапливо.

Продължителност на живота: Около 10 години.

Софарма бизнес Тауърс е сред най-интелигентните еко сгради в Югоизточна Европа. Управлението на светлината в сградата става чрез щорите, които автоматично се променят в зависимост от времето навън. Така се постига висока енергийна ефективност за отопление  повече » krib.bg 


Growshop Gradinar- Онлайн Магазин за почви и торове Atami, Canna, Groth Technology, Hesi, Plagron... Нови, модерни, пречистини, най-различни видове до вас когато ви трябва!  повече » gradinar.bg 


3-те най-големи, най - предпочитани, най желани от най- посещаваните производители на почви, торове и субстрати в онлайн магазина на Groshop Градинар.Бг до вас когато ви трябва. Видове почви и торове от най-висок клас  повече » www.gradinar.bg