Кувас /Унгарско пастирско куче/

Кувас

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 71 до 75см, 40 до 50 кг.; женска 66 до 70 см, 30 до 40 кг.

Цвят: Бял или слонова кост

Подходящо: За селски двор или за семейство със селски имот.

По- малко подходящо: За отглеждане в града.

Потребност: Както всички големи пастирски кучета, то трябва да пази стадо едър добитък и да го защитава. Ако не, поне да живее на село и да придружава господаря си на разходки или на езда. Може да се гледа в къща или в оградено място. Нуждата от движение не е прекалено силно изразена, но трябва да прекарва много време на открито. нужен му е господар с твърд характер, към когото да има респект. За възпитанието му е необходим човек с опит при общуване с кучета. Колкото по- редовно и основно се разресва, излъсква и изчетква космената му покривка, толкова по- малко усилие и време изисква това поддържане.

Предимства: То е надеждно пастирско куче, но също така и много добър пазач, а при съответно обучение и отличен защитник. Едър и красив компаньон с добродушен характер, обича деца, но също така е смело и със здрави нерви. Подчинява се на господаря си и е подозрително към непознати. Издръжливо на атмосферни влияния.

Някои недостатъци: Поради големината и свободолюбието си, не е куче за "всеки", освен това не е подходящо за живот в апартамент или в голям град. Разходите по изхранването са значителни.

Продължителност на живота: Около 12 до 14 години.
Избрани сайтове характер

Нови интернет страници характер

  • Гледай в интернет! Видове оранжерии

  • Най-актуални страници характер

  • Албания - Земята на орлите АЛБАНИЯ - Земята на орлите (автобус)

  • Поръчай ПОДОВ климатик MFZ-KA50VA СОФКЛИМА БГ, Mitsubishi Electric MFZ-KA50VA 2015, Mitsubishi Electric MFZ-KA50VA/SUZ-KA50VA - уникална иновация в системите за климатиза MFZ-KA50VA Mitsubishi Electric

  • Инвертор Mitsubishi модел MFZ-KA35VA с монтаж - СОФКЛИМА БГ, Mitsubishi Electric MFZ-KA35VA 2015, Mitsubishi Electric MFZ-KA35VA/SUZ-KA35VA - уникална иновация в системите за к MFZ-KA35VA Mitsubishi Electric