Йоркширтериер

Йоркширтериер
Йоркширтериер

Височина на холката/ Тегло: около 20 до 25 см.; не повече от 3.15 кг.
Цвят:
Тъмна стоманеносинкава покривка /горната част на гърба/, а главата, гърдите и краката червеникаво- кафеникаво- ръждиви; козината трябва да има копринен гланц.
Подходящ:
Като малко куче за любители на териери, които не се плашат от времето и усилията по ежедневното поддържане на космената покривка на този красавец в миниатюрен формат.
По- малко подходящ:
За "твърди мъже", както и за деца, които не са израсли заедно с него.
Потребност:
Малко място, чувствува се добре и в малък апартамент. Всеки ден трябва основно да се разресва, изчетква и да се поддържа много чисто. Дългата му козина трябва да се закопчава с шнола или да се връзва с панделка над челото, за да не пречи на очите, както и да не пада в купата за ядене по време на хранене. Необходимо е да се възпитава с любов, но настойчиво. Обича да бъде на открито, но му трябва сравнително малко излизане.
Предимства:
То е малко, но фино и преди всичко страхотно красиво. Много привързано, живо, но скромно животно, което се държи добре у дома. Бдително и скептично по отношение на непознати.
Някои недостатъци:
не особено голям приятел на децата, особено ако са му непознати. Няма много добра поносимост с други животни. Въпреки гъстото си окосмяване е чувствително на студ, поради което през зимата трябва да се облича с пуловер.
Продължителност на живота:
12 години.
При покупка имайте предвид:
Развъждането на породата йоркшир е трудно. Тъй като понякога се предлагат дегенерирани екземпляри с нарушения на поведението, хилави или хистерични, трябва да се обръщате само към опитни разплодници.


КоментариИзбрани сайтове трябва

Нови интернет страници трябва

  • Гледай в интернет! Специално за торовете

  • Най-актуални страници трябва

  • Социалдемократът Кольо Парамов: „Българските депутати трябва денонощно да гонят интересите на страната”

  • Полети с прекачване! Какво трябва да знаем? Полети с прекачване

  • 9 неща, които не трябва да слагате в пералнята Без пране