Йоркширтериер

Йоркширтериер
Йоркширтериер

Височина на холката/ Тегло: около 20 до 25 см.; не повече от 3.15 кг.
Цвят:
Тъмна стоманеносинкава покривка /горната част на гърба/, а главата, гърдите и краката червеникаво- кафеникаво- ръждиви; козината трябва да има копринен гланц.
Подходящ:
Като малко куче за любители на териери, които не се плашат от времето и усилията по ежедневното поддържане на космената покривка на този красавец в миниатюрен формат.
По- малко подходящ:
За "твърди мъже", както и за деца, които не са израсли заедно с него.
Потребност:
Малко място, чувствува се добре и в малък апартамент. Всеки ден трябва основно да се разресва, изчетква и да се поддържа много чисто. Дългата му козина трябва да се закопчава с шнола или да се връзва с панделка над челото, за да не пречи на очите, както и да не пада в купата за ядене по време на хранене. Необходимо е да се възпитава с любов, но настойчиво. Обича да бъде на открито, но му трябва сравнително малко излизане.
Предимства:
То е малко, но фино и преди всичко страхотно красиво. Много привързано, живо, но скромно животно, което се държи добре у дома. Бдително и скептично по отношение на непознати.
Някои недостатъци:
не особено голям приятел на децата, особено ако са му непознати. Няма много добра поносимост с други животни. Въпреки гъстото си окосмяване е чувствително на студ, поради което през зимата трябва да се облича с пуловер.
Продължителност на живота:
12 години.
При покупка имайте предвид:
Развъждането на породата йоркшир е трудно. Тъй като понякога се предлагат дегенерирани екземпляри с нарушения на поведението, хилави или хистерични, трябва да се обръщате само към опитни разплодници.


Коментари
Опънати тавани 3D опънати tavani до вас когато ви трябва CLIPSO! Simply incredible!! Нови, модерни, предпочитани, желани. Лесни за поддръжка и почистване. Клипсо и opunati tavani  повече » www.clipso.bg 


Немската компания БОШ спира производството на Акумулатори за електромобили, заради огромните инвестиции, които трябва да направи.  повече » www.kit93.com 


3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible!! Най-новите и най-предпочитаните методи и технологии, строителство и ремонти за вашите opanati tavani до вас когато ви трябва от Клипсо. Всичко за опънатите тавани, видове, методи, материали..  повече » www.clipso.bg