« назад


Ирландски вълкодав

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 79 до 90 см, женска минимум 71 см; мъжки 55 кг. и повече, женска 40,5 кг и повече.

Цвят: Бял, червен, сърненокафяв, сив, черен и най- често на сиви и черни ивици.

Подходящ: За собственици на къща и земеделски имот, които мислят и живеят със замах и желаят да имат импозантен, бдителен, но добронамерен домашен приятел и компаньон.

По- малко подходящ: За хора със средни възможности за живот, включително по отношение на жилището. Не е куче за начинаещи.

Потребност: Много обширно място и свобода на движение. То трябва да бъде почти изцяло на свеж въздух, например в градината, и въпреки това да прави всекидневни разходки с господаря си, като тича на воля. Основни, но не отнемащи много време грижи за космената покривка- ежедневно изчеткване и разресване и един- два пъти седмично излъскване. Нужен му е сърцат и разумен господар, който да го възпитава настойчиво, но не грубо.

Предимства: Този гигант сред кучешките породи е великодушен, търпелив дори с деца и много привързан особено към господаря си. По характер е много уравновесено.

Някои недостатъци: Проблеми при транспортирането във връзка с едрината му, например при пътуване с кола. Поради неправилно възпитание или ненужна строгост то може да стане опасно агресивно.

Продължителност на живота: Около 12 години.

  • Кучетата от породата вълкодав са много миролюбиви

  • Избрани сайтове Ирландски

    Най-актуални страници Ирландски

  • Почивки в Хърватска Почивки в ХЪРВАТСКА

  • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти