»рландски вълкодав

»рландски вълкодав

¬исочина на холката/ “егло: ћъжки 79 до 90 см, женска минимум 71 см; мъжки 55 кг. и повече, женска 40,5 кг и повече.

÷в€т: Ѕ€л, червен, сърненокаф€в, сив, черен и най- често на сиви и черни ивици.

ѕодход€щ: «а собственици на къща и земеделски имот, които мисл€т и живе€т със замах и жела€т да имат импозантен, бдителен, но добронамерен домашен при€тел и компаньон.

ѕо- малко подход€щ: «а хора със средни възможности за живот, включително по отношение на жилището. Ќе е куче за начинаещи.

ѕотребност: ћного обширно м€сто и свобода на движение. “о тр€бва да бъде почти изц€ло на свеж въздух, например в градината, и въпреки това да прави всекидневни разходки с господар€ си, като тича на вол€. ќсновни, но не отнемащи много време грижи за космената покривка- ежедневно изчеткване и разресване и един- два пъти седмично излъскване. Ќужен му е сърцат и разумен господар, който да го възпитава настойчиво, но не грубо.

ѕредимства: “ози гигант сред кучешките породи е великодушен, търпелив дори с деца и много привързан особено към господар€ си. ѕо характер е много уравновесено.

Ќ€кои недостатъци: ѕроблеми при транспортирането във връзка с едрината му, например при пътуване с кола. ѕоради неправилно възпитание или ненужна строгост то може да стане опасно агресивно.

ѕродължителност на живота: ќколо 12 години.
»збрани сайтове много

Ќай-актуални страници много

  •  акви подаръци жела€т най - много жените? 10 - те най!

  • ÷ентробежни повърхностни помпи за вода FORAS ÷ентробежни помпи за вода