Доберман

Доберман

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 62 до 68 см., женска 58 до 65 см.; 30 до 40 кг.

Цвят: Черен, син или тъмнокафяв с ръждивочервени петна, наречени "бранд"/подпали/; по- рядко без петна.

Подходящ: За охранители и полицаи, но също така и за семейства, в които поне един член от семейството може да възпитава това куче безкомпромисно /по възможност и да го обучава/, както и да държи за дисциплината.

По- малко подходящ: За хора, които все още нямат достатъчна представа за възпитание на кучета, не са спортен тип или са много страхливи.

Потребност: По възможност къща с градина, но може да се отглежда и в оградено място. Необходимо му е добро обучение, много тренировки /на тренировъчна площадка/ и занимания, както и много излизане всеки ден. Грижата за космената покривка е елементарна.

Предимства: Много привързано към семейството си и по правило много мило с децата, но не е особено игриво. Затова пък всяка сериозна задача му доставя удоволствие. При съответно обучение става превъзходно куче пазач и защитник, което би дало живота си, за да запази своето семейство. Женските са по- спокойни и не така свирепи като мъжките.

Един недостатък: Ако му липсва твърдата ръка на опитен гледач или пък не излиза достатъчно и не се занимава, трудно обуздава излишната си енергия. Последиците може да бъдат: изблици на агресивност, свръхвъзбудимост и голяма опастност от необуздано освирепяване.

Продължителност на живота: 12 до15 години.
*

Избрани сайтове много

 • Иновации в Земеделието поликарбонат, поликарбонат, поликарбонатни плоскости, поликарбонат цени, поликарбонат цвят, плоскости от поликарбонат, многокаме ...

 • Най-актуални страници много

 • Росен Добрев: Новата канализация ще предотврати свлачищните процеси в Оряхово

 • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

 • Дубай - Перлата на Ориента - 5 нощувки - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

 • Най-нови обяви

 • Продавам дипломи и шофьорски книжки-
  Здравейте,много сме доволни от г-н Николов, от когото с приятеля ми поръчахме

 • Продавам дипломи , продавам шофьорски книжки
  Здравейте,много сме доволни от г-н Николов, от когото с приятеля ми поръчахме съ

 • ПРОДАВАМ ДИПЛОМИ
  Ако имате нужда от диплома-на правилното място сте ! Доказал съм се във времето