Доберман

Доберман

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 62 до 68 см., женска 58 до 65 см.; 30 до 40 кг.

Цвят: Черен, син или тъмнокафяв с ръждивочервени петна, наречени "бранд"/подпали/; по- рядко без петна.

Подходящ: За охранители и полицаи, но също така и за семейства, в които поне един член от семейството може да възпитава това куче безкомпромисно /по възможност и да го обучава/, както и да държи за дисциплината.

По- малко подходящ: За хора, които все още нямат достатъчна представа за възпитание на кучета, не са спортен тип или са много страхливи.

Потребност: По възможност къща с градина, но може да се отглежда и в оградено място. Необходимо му е добро обучение, много тренировки /на тренировъчна площадка/ и занимания, както и много излизане всеки ден. Грижата за космената покривка е елементарна.

Предимства: Много привързано към семейството си и по правило много мило с децата, но не е особено игриво. Затова пък всяка сериозна задача му доставя удоволствие. При съответно обучение става превъзходно куче пазач и защитник, което би дало живота си, за да запази своето семейство. Женските са по- спокойни и не така свирепи като мъжките.

Един недостатък: Ако му липсва твърдата ръка на опитен гледач или пък не излиза достатъчно и не се занимава, трудно обуздава излишната си енергия. Последиците може да бъдат: изблици на агресивност, свръхвъзбудимост и голяма опастност от необуздано освирепяване.

Продължителност на живота: 12 до15 години.
Избрани сайтове много

  • Иновации в Земеделието поликарбонат, поликарбонат, поликарбонатни плоскости, поликарбонат цени, поликарбонат цвят, плоскости от поликарбонат, многокаме ...

  • Нови интернет страници много

  • Гледай в интернет! 10 - те най!

  • Най-актуални страници много

  • Много българи и чужденци преоткриват красотата на Вършец

  • Какви подаръци желаят най - много жените? 10 - те най!

  • Центробежни повърхностни помпи за вода FORAS Центробежни помпи за вода