Борзая

Борзая

Височина на холката/ Тегло: Мъжки 70 до над 82 см; Женска с 5 см. по- ниска; от 35 до 45 кг.

Цвят: Едноцветна във всички нюанси на бяло, златисто, червено и сиво до черно, среща се често бяла, неравномерно изпъстрена с петна в един от посочените цветове.

Подходяща: За хора, които живеят на село и имат достатъчно място и време за едро, декоративно и обичащо много движение куче.

По- малко подходяща: За малки жилища, за хора, които живеят в града или домошари.

Потребност: Достатъчно свобода на движение. Най- добре е да се отглежда в къща или обширно жилище с градина, но е необходимо всеки ден да тича много на открито, например успоредно с кон или велосипед. Елегантната и външност изисква поддържане /ежедневно разресване и четкане/, което обаче не отнема прекалено много време. Нуждае се от добър възпитател.

Предимства: Чувствителна, умна, податлива на обучение и много вярна. У дома спокойна и резервирана, а на открито активна, темпераментна и увлечена по тичане- максимална скорост 50 км/ч. Хрътката борзая лае малко.

Един недостатък: Живеещата на свобода, лошо възпитана, неизпълнителна борзая може да се превърне в опасен бракониер, ако ловният и инстинкт се събуди от дивечови следи.

Продължителност на живота: 10 до 14 години.

При покупка имайте предвид следното: Възпитанието на мъжкия може да създаде проблеми, то изисква всеотдайно разбиране, но и настойчивост. С твърдост и насилствена "дресура" не се постига нищо, или пък обратното на добро възпитание.
Избрани сайтове много

Нови интернет страници много

  • Кристал Блу Центробежни помпи за вода

  • Най-актуални страници много

  • Какви подаръци желаят най - много жените? 10 - те най!

  • Центробежни повърхностни помпи за вода FORAS Центробежни помпи за вода