« назад


Боксер

Височина на холката/ Тегло: Мъжки между 57 и 63 см, женска между 52 и 59 см; мъжки 30- 32 кг., женска 24 до 25 кг.

Цвят: Червен, жълт и всички междинни тонове; един от тези цветове на тъмносиви до черни ивици; често с бяло петно на главата и /или/ на гърдите; черна маска.

Подходящ: За семейства и хора, които са често с деца.

По- малко подходящ: За по- лениви хора, които предпочитат спокойствието, или за физически слаби хора. Не е куче за луксозни жилища.

Потребност: Просторно средноголямо жилище, редовно и немного кратко излизане и много внимание. Трябва да се възпитава с доста похвали, но настойчиво. Грижите за космената покривка не създават проблеми.

Предимства: Истинско семейно куче, което се включва във всичко и има много добро отношение към децата. Добър пазач, интелигентно и възприемчиво, смело, много силно, много темпераментно, добродушно и праволинейно. Подходящо за обучение като полезно куче.

Някои недостатъци: То е податливо на ревматизъми поради това след разходки в дъждовно време трябва добре да се подсушава. вследствие на погрешно възпитание може да се превърни в крадец или побойник. никога не оставяйте малки деца сами да го водят на каишка. Бурната проява на любвеобилност понякога може да бъде досадна.

Продължителност на живота: Обикновено не повече от 8 до 10 години.

При покупка имайте предвид: Когато са възбудени или прегрети, много боксери са склонни към прекалено слюноотделяне, въпреки че отдавна се правят опити чрез отбор при разплождането тази порода да се "отучи" от лигавене. Обикновено има кратък живот и в напреднала възраст е склонно към образуване на отоци.


Избрани сайтове Боксер

Най-актуални страници Боксер

  • Намордници от плат

  • Отмъкнаха царевица

  • Най-нови обяви

  • детский спортивный комплекс в квартиру авито
    Шведскаястенкасвоими руками: четрежи, изготовление, Размерыспортивно-оздорови

  • шведская стенка техника безопасности
    Шведскаястенкачертежразмерыскачать Галерея Шведскаястенка. Своими Форум - FO

  • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти