Басет

Басет

Височина на холката/ Тегло: около 30 до 35 см., 18 до 23 кг.

Цвят: Обикновено бял с черни, пясъчни или червенокафяви петна, също така и трицветен: черно- бяло- червенокафяво и черно- бяло- пясъчно.

Подходящо: За физически и нервно стабилни хора с чувство за хумор, които не се оставят лесно да бъдат "извадени от равновесие".

По- малко подходящ: За "всеки", особено за физически слаби или стари хора. Не е за хора, които не проявяват разбиране към това оригинално, но извънредно своенравно куче.

Потребност: Макар и не голямо по размер, поради "свръхдължината" си се нуждае от средноголямо жилище. Освен това поне едночасова разходка всеки ден. Специални грижи за ушите! Поддържането на космената му покривка е безпроблемно. За да не се подсилва вродената му склонност към тромавост, не трябва да му се дава прекалено калорична храна.

Предимства: Добродушно, нежно и чувствително, но в никакъв случай не е плахо. Много привързано към своя господар, мило с децата, но необщително с непознати. Психически и физически стабилно, много устойчиво. По природа е силно въздържано и не хапе.

Някои недостатъци: Може да бъде много упорито. Трудно се възпитава и при недостатъчно извеждане е склонно към тромавост. Не обича да остава само. Не е куче пазач.

Продължителност на живота: 12 до 14 години.

При покупка имайте предвид: Басетът е склонен към образуване на камъни в мехура, които се отстраняват само по оперативен път.
Избрани сайтове физически

Най-актуални страници физически

  • Над 8 пъти повече са пострадалите в самолетни инциденти през 2018 Опасно ли е пътуването със самолет?

  • CLIPSO- безшевните опънати тавани с 10 год.гаранция

  • Как и по-какво да разпознаем злобните хора? Злобни хора