Афенпинчер

Афенпинчер

Афенпинчер - описание на породата

Група на породата:
Мини компаньони
Височина: 22 - 29 см
Тегло: 6 - 9 кг
Окраска: Черно, Сиво, Сребристо,
Черносиво
» ВИДЕО » ПУБЛИКАЦИИ » ОБЯВИ
» ГАЛЕРИЯ

Собствено Търсене

КОСМЕНА ПОКРИВКА:
Афенпинчера е с гъста космена покривка, твърд косъм с еднаква дължина по цялото тяло. След достигане на зрялост, Афенпинчера оформя грива в областта на врата. Космената покривка на Афенпинчера е отлична защита при сурови климатични условия.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Породата Афенпинчер е създадена в Германия през 16 век. Силният характер на Афенпинчера и спортния му инстикт, прави кучето от тази порода отличен ловец на гризачи. Основната характеристика на Афенпинчер днес, е че е отличен спътник и любим домашен приятел.

ХАРАКТЕР:
Афенпинчера има уравновесен характери здрави нерви. Съчетани са чар, кураж, преданост и дързост. Способен е на невероятна сръчност, ловкост и бързина. Афенпинчера е много темпераментен и може да се определи като куче КЛОУН.

ТЕМПЕРАМЕНТ:
Афенпинчерите са много любознателни и имат бърз ум.  Те са пакостливи и игриви, любящи и забавни. Те се разбират добре с другите домашни любимци. Те не се препоръчват за малки деца, тъй като имат склонност да пазят и защитават храните и играчките си. Те стават агресивни и безстрашни към нещо или някой, който възприемат като заплаха. Те обичат да се забавляват и очакват постоянно внимание.

ГРИЖИ:
Афенпинчера изисква минимални грижи. Тяхната тежка козина, никога не трябва да се подстригва късо, тъй като това ще я съсипе за много години. Четкане и сресване всяка седмица е задължително, скубане се прави, когато е необходимо. От време на време се подстригват космите, които растат в ъглите на очите и предизвикват дразнене.
Избрани сайтове Афенпинчер