Рецепта за Рибен кебап

Рибен кебап

Рибен кебап с филе от морска риба

Необходими продукти:
600 г рибно филе /филе от морска риба/, 2 глави лук, 4 червени чушки, 3 големи домата, 50 мл олио, 1 ч.л. червен пипер, 4-5 стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Рибното филе се овкусява със сол и черен пипер и се оставя за 30 минути в хладилник.
2. Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио и 50 мл вода. Прибавят се нарязаните на лентички чушки, посолява се и се поръсва с червения пипер. Разбърква се и се добавят доматите, нарязани на кубчета.
3. След около 2-3 минути към зеленчуците се прибавя нарязаната на хапки риба и кебапът се задушава на умерен огън около 15 минути. Сервира се поръсен с наситнен магданоз.

Добър апетит!
Гответе с bonapeti.bg




*

Избрани сайтове пипер

Най-актуални страници пипер

  • Билките (подправки), които лекуват... повече » ...

  • 10-те най-добри български рецепти за храна Най-добрите български рецепти за храна

  • Нова Година в Шри Ланка повече » ...