Рецепти: Хапки с риба тон

Хапки с риба тон

Хапки с риба тон

Необходими продукти за 20-25 броя:
2 яйца;
1 консерва риба тон;
250 г крема сирене;
кората от 1 лимон;
1 ч.л. каперси;
½ връзка магданоз;
3-4 стръка копър;
10 листа от босилек /1 ч.л. сух босилек/;
1 червена чушка;
2-3 стръка пресен лук;
1 щипка риган;
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1.
Яйцата се варят минимум 5 минути и се заливат със студена вода, за да се обелят по-лесно. Жълтъците се отделят от белтъците. Консервата с риба тон се отцежда от олиото, като рибата се притиска с вилица.

2. Крема сиренето се слага в купа, добавят се рибата тон, жълтъците, настърганата лимонова кора и каперсите. Всичко се пасира, докато се получи хомогенна смес с гъстотата на пастет.
3. Магданозът, копърът, босилекът, чушката и перата на лука се наситняват, добавят се риганът, сол и черен пипер и всичко се разбърква.
4. С лъжица се взима по малко от сместа с рибата тон, оформят се топчета, които се овалват в ароматната смес.
5. Сервират се студени върху канапета от препечени филийки хляб или сухари.

Добър апетит!
в.Кауфланд




Избрани сайтове Хапки