Рецепти: Бяла риба в сол

Бяла риба в сол

Бяла риба в сол - Рецепта за приготвяне на 8 порции

Необходими продукти:
1 бяла риба /около 2 кг, изчистена/;
8 белтъка;
60-70 брашно;
2 кг. едра сол.
Време за приготвяне:
10 мин.+1 час печене.

Начин на приготвяне:
Измийте добре рибата със студена вода, след което я подсушете с домакинска хартия. Разбийте внимателно яйчените белтъци и добавете към тях солта и брашното. Загрейте фурната до 250° С, разстелете алуминиево фолио върху тавата, посипете върху него половината солена смес и поставете рибата. Изсипете отгоре останалата сол, така че да покриете с нея рибата отвсякъде. Завийте с фолиото и печете в продължение на един час.
Извадете рибата от фурната и я сложете в голяма чиния. Счупете сората от сол с помощта на домакински чук, след което нарежете рибата и я разпределете в предварително затоплени чинии. Сервирайте веднага, като по желание можете да добавите холандски сос.




*

Избрани сайтове рибата

Най-актуални страници рибата

  • Одрусаха мъж, ловил незаконно риба