Рецепта за Шаран по селски

Любимата рецепта на Георги Мамалев - Шаран по селски
Макар да не е запален риболовец Георги Мамалев обича да си хапва риба. Не го прави от диетична гледна точка и затова по-често посяга към тлъсти сладководни риби. Любима му е една богата рецепта за шаран, приготвен със зеленчуци, който често опитвал при свои приятели и после също усвоил. Вече я приготвя и сам по специални поводи като Никулден.
Предлагаме ви рецептата:
Шаран по селски
Необходими продукти:
1 шаран; 250 мл. червено вино;1 с.л. олио; 30 г. масло; 20 г. брашно; 4 глави лук; 100 г. гъби; 1 чушка; 3 скилидки чесън; магданоз на вкус; черен пипер на вкус; сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Сваряваме виното, маслото, брашното, олиото, ситно нарязаните гъби, чушката, лука, чесъна, магданоза, черния пипер и сол на вкус. Прибавяме порциите шаран и варим на тих огън до омекване. Сокът не трябва да бъде рядък. При положение, че е останал рядък, ще трябва да го варим още малко, докато се поизпари.
Добър апетит!
в.Уикенд
снимка:интернет
шаранникулденрецептачерен пиперлук