Хищници: Чакали превзеха Стралджа

Гладни чакали превзеха Стралджа

Озверели хищници нападат села. Животните се разхождат спокойно по улиците на града и близките села. Шок и ужас сред местните.

Гладни чакали обикалят къщи в Стралджа, подгонени от студа. Набезите им стават все по-дръзки. Жителите на крайните северни квартали заспиват с виенето на чакали, които гонени от януарския глад смело приближават дворовете и влизат вътре.
"Внучето не иска да заспи, уплашено от воя на животните. Лъжем го, че са кучета, но не хваща вяра, понеже само видя чакал преди два дни в двора на братовчедка си", разказа възрастен жител на града. Според него и друг път дивите животни са влизали в имотите на стралджанци, но в последните дни те са станали особено нахални заради липса на храна. Сметищата край града привличат като магнит чакалите, които стават все по-дръзки, и след като обходят боклуците, се впускат да обикалят улиците на крайните квартали. Ловците от града припомнят, че популацията на този дивеч през последните години се увеличава. Въпреки отстрела в позволения срок чакалите се размножават и заемат все по-големи територии, разказа шефът на местната дружинка.
Чакали и лисици обикалят и селата около Стралджа. В Правдино посред бял ден чакал се разходил спокойно по мегдана и никой от възрастните селяни не посмял да го изгони.
Миналата година лисица отгледа малките си в изоставена къща в центъра на Стралджа. За виещите диви зверове разказват с ужас и селяните от Леярово, Поляна, Каменец и др.
в.Всеки ден
Избрани сайтове Стралджа